Markkinoilla on sen näköistä liikehdintää, että on aika lanseerata osto-ohjelmia. Muuten tulee osteltua hetken mielijohteesta erinäisiä osakkeita, kunnes huomaa että käteiskassa on käytetty. Näin on käynyt itselleni aiemmin, joten nyt kokeilen systemaattisempaa lähestymistapaa.
Osto-ohjelman kohteena on kaksi Vanguardin REIT-ETF:ää: VNQ ja VNQI. Ensimmäinen sijoittaa jenkkimarkkinoille ja jälkimmäinen muualle maailmaan, ml. kehittyvät markkinat. Näillä kahdella saa siis taklattua kiinteistösijoitukset maailmanlaajuisesti. Vanguardin tuotteet ovat kaiken lisäksi todella halpoja. VNQ:n vuosikulut ovat 0,12% ja VNQI:n 0,24%.
Osto-ohjelma tulee toimimaan 1000 euron kertasijoituksilla seuraavasti:
VNQ: Ensimmäinen osto, kun hinta alle 70 dollaria (nyt 72,9). Tästä eteenpäin uusia ostoja 5 dollarin välein, eli 65, 60, 55 jne.
VNQI: Ensimmäinen osto, kun hinta alle 45 dollaria (nyt 49,8). Tästä eteenpäin uusia ostoja 5 dollarin välein, eli 40, 35, 30 jne. Tein VNQI:n kriteereistä tarkoituksella tiukemmat kuin VNQ:n osalta, sillä salkussani on jo VNQI:tä pari erää.
Jos kunnon dippi toteutuu, niin tulen laittamaan merkittäviä määriä sijoituksia näihin kahteen ETF:ään. Tämä onkin tarkoitukseni, sillä tavoiteallokaatiossani on 20% siivu "erikoistilanteille", joista REIT-sijoitukset ovat isossa osassa.
Eli siis 500e kumpaankin kerralla ? Kuulostaa fiksulta idealta.Ainakin Seligsonin Russian osto-ohjelmat ovat suht hyvin sinulla menneet, niin miksi ei tämäkään menisi.
VastaaPoistaItse asiassa kumpaankin 1000 euroa / laaki, sitä mukaa kun nuo tavoitehinnat alittuvat. Eli aika merkittäviäkin summia saattaa mennä. Mutta tämä on tarkoituskin...
PoistaMeneekö noista osinkoverot? Onko tietoa löytyykö jostain osingot uudelleen sijoittavia ETF:iä?
VastaaPoistaKumpikin maksaa osinkoa, joten verot pitää maksaa ihan normaalisti.
PoistaOletan, että tarkoitat osingot uudelleen sijoittavia REIT ETF:iä. Selvitin aikanaan melko kattavasti, mihin REIT ETF:iin alkaisin sijoittaa ja muistaakseni kaikki ominaisuuksiltaan parhaat (hajautus, koko, likviditeetti yms.) maksoivat osinkoa. Johtuu varmaan siitä, että usein REITejä ja REIT ETF:iä ostetaan nimenomaan tulonlähteeksi.
Tarkoitin joo. Mietin lähinnä ostamista hajautuksen vuoksi, mutta osingoista maksetut verot tekevät niistä vähemmän houkuttelevia. Ei silti varmasti huono ratkaisu paljon pääomia omaaville sijoittajille. Itselläni ei tällä hetkellä rahkeet riitä noihin.
PoistaJoo, sama havainto itsellä. VNQ & VNQI parhaat tuotteet, vastaavia/hyviä uudelleensijoittavia ei helposti löydy.
PoistaMinulla on ollut tuo VNQI nyt tarkkailussa sen jälkeen kun missasin oston 47.50:ssa. Tänään oli tarkoitus jo laittaa onki 49.50:an, mutta unohtui ja tietty se olikin siellä sitten käynyt. Toivottavasti oli onnekas epäonnistuminen ja jatkossa mennään alemmas.
VastaaPoistaVaan noissa kaupoissa taitaa olla minimikustannus se 15 euroa, tulee tonnin kaupoilla arvokasta? Itselläni on tavoitteena maksaa kaupoista max. 0.2% joten pitäisi tehdä 7.500 euron kertaostoksia.
Interactive Brokers on noihin varmaan paras ratkaisu. Ostan itse VNQ:ta ja VNQI:ta kumpaakin kuukausittain pari osuutta kerralla. IB veloittaa tästä noin 0,35 dollaria per kauppa eli juurikin tuon 0,2 %.
PoistaSiinä mielessä hieman hämmentävää, miten ihmiset innostuvat Nordnetin euron päivästä. IB:llä on joka päivä (alle) euron päivä. Ei liene yllätys, että myös IB on toistuvasti voittanut parhaan välittäjän palkintoja.
Itseänikin hiukan ihmetytti tuo hehkutus Nordnetin euron tarjouksesta. Itse maksan normaalisti kaupoista 7 euroa eli alennusta tulisi siis se kuusi. Ei sillä vielä huono kauppa käänny hyväksi.
PoistaTietysti voisi tehdä päivän aikana 51 kauppaa jolloin pääsisi halvimmalle tasolle kolmeksi kuukaudeksi ;-).
Itsekin olen hajautuksen vuoksi miettinyt noita REIT ETF:iä. Mutta onko nyt järkevä hetki, kun korot alkavat nousta hetkenä minä hyvänsä (tai niinhän on viimeiset pari vuotta sanottu...)?
VastaaPoistaEikös indeksien markkinahinta heijastele aina kulloistakin tietoa tulevaisuuden odotuksista (ml. korkokehitys)? :)
PoistaNo eihän se aina mene niin, yllätyksiä tulee ja sentimentti muuttuu. Juuri tästä syystä osto-ohjelmia lanseerasin. Tulee ostettua (mahdollisesti) laskeviin kursseihin.
On myös mahdollista ostaa muutamaa hyvää REIT, kuten vaikka O, WPC, OHI ja VTR. Siitä tulee sitten oma pikku REIT rahasto =)
VastaaPoistaMoi
VastaaPoistaAloittelija tarvitsee apua ja
Täältä saan varmasti heti apua. Miten menee verotus "jenkkiosakkeista" tässä tapauksessa. Normaalisti nappaa osingoista sen 15 % ja loput makselen myöhemmin, mutta esim ARP (Atlas Resource Partners, L.P.) ottaa sen 40% heti. Pitääkö siis vielä tästä maksaa lisää tai saako jotain jopa takaisin.
Kiitokset asiallisista ja selkokielisistä vastauksista
Muuten erittäin hyvä blogi jatkan seuraamista
Minulle ei ole tullut tuollaista vastaan.
PoistaEri mailla on erilaiset verosopimukset suomen kanssa, tämä vaikuttaa jenkkiosinkojen verotukseen. Mitä liikee perittyyn osinkoon tulee, on siihenkin yleensä joku menettely. Kannttaa tarkistaa omalta välittäjältä tai verottajalta...
Tässä on kyse siitä, että LP eli Limited Partnership ei ole samanlainen entiteetti kuin "tavallinen" osakeyhtiö, eivätkä sen voitonjaot ole teknisesti osinkoa. LP-osakkeen omistaja käsittääkseni katsotaan jenkkilän päässä liiketoiminnan harjoittajaksi ja voitonjaot yritystuloksi tai jotain karkeasti sinnepäin, mikä monimutkaistaa asioita ja melkolailla kaksisataavarmasti on tässäkin käytetyn suuren ennakonpidätyksen takana.
PoistaSen varaan voit laskea, että Suomen raivotautinen verokarhu ei tule koskaan huomioimaan tuosta ennakonpidätyksestä kuin verosopimuksen mukaisen 15 %, eli pääset maksamaan loput 10.5 % (tai 15/17 %, jos verottaja hoksaa tulkita distributionit veronmaksajan vahingoksi 100 % veronalaiseksi pääomatuloksi) joka tapauksessa. Liikaa pidätetystä osuudesta joudut vääntämään kättä IRS:n kanssa ja on vallan mahdollista ellei peräti todennäköistä, että kädenvääntö tässä tapauksessa tarkoittaa veroilmoituksen tekemistä jenkkilään.
Anekdoottina todettakoon, että MLPiden erityispiirteet ja niiden ikävyys tavallisen sijoittajan kannalta on yksi syy siihen, että Kinder Morgan, Inc. (KMI) on ylipäätään olemassa.
Onko Laiska huomioinut pienyhtiö Incapin käänteen voitolliseksi/harkinnut pientä sijoitusta?
VastaaPoistaEn ole huomannut, mutta näyttää siltä että käänne on tosiaan tapahtunut. Pienyhtiöthän ovat siitä kivoja että niitä harva seuraa. Joten jos asioista on perillä, niin olettaisin että niillä on helpompi piensijoittajan tehdä "ylivoittoja".
PoistaKurssi näyttää triplanneen tämän vuoden aikana. Eli onkohan jo myöhäistä tulla mukaan?
Hyppäsin itsekin aavistuksen "myöhässä" mukaan, jos ajatellaan parhaita voittoja. Odotin pientä lisävahvistusta, kun monet jo ostivat hiki hatussa. Yhtiön käänne pohjalta nousuun on kuitenkin vielä niin tuore, että näen hyviä nousumahdollisuuksia myös vuoden loppupuolelle ja ensi vuoteen. Marraskuussa julkistettaneen taas vahvaa dataa ja liikevoiton kasvua. Aikanaan kiinnostavat myös koko kalenterivuoden luvut. Viime aikoina hyvien signaalien virta on jatkunut, minkä pitäisi vahvistaa kassavirtaa jossakin vaiheessa merkittävästi lisää, tästä esimerkkinä:
VastaaPoista"Incap Oyj ja Kemppi Oy ovat allekirjoittaneet elektroniikan valmistuspalveluja koskevan yhteistyösopimuksen. Incapin tytäryhtiö Tumkurissa, Bangaloren lähellä, toimittaa Kempin tehtaalle Chennaissa elektroniikkaa, jota käytetään Kempin MIG-hitsauslaitteissa."
Onnea sijoitukseen! Itse yritän tällä hetkellä haalia käteiskassaa ja varaudun ostamaan seuraavasta isommasta laskusta ETF:iä ja osakkeita. Incap ja moni muukin case jää itseltäni tässä markkinatilanteessa kokeilematta.
PoistaItsekin kerään kassaa tulevia ostoja varten! Jotenkin tuntuu, että lievää laskua saattaa olla edessä.
Poistahttp://www.kauppalehti.fi/uutiset/trendi-jatkuu-kiinasta-jalleen-huolestuttavia-lukuja/GjaBsrQx