perjantai 28. elokuuta 2009

Toinen merkintä - salkku auki

Salkkuni koostumus suhteellisine painotuksineen näyttää tältä:
 • Nordea Bank 13,68 %
 • Oriola-KD B 13,29 %
 • Neste Oil 11,19 %
 • Sampo A 7,32 %
 • Sponda 7,32 %
 • Nokia 7,25 %
 • Stockmann B 6,48 %
 • Kesko B 6,38 %
 • Teleste 5,78 %
 • Metso 5,71 %
 • Uponor 4,78 %
 • Amer Sports 4,03 %
 • Cramo 3,68 %
 • Rautaruukki 3,11 %

Tämän tarkemmin en aio eritellä osakkeiden osto- tai myyntihintoja, erillishuomioita lukuun ottamatta. Tämä on tietoinen valinta, sillä aion keskittyä kokonaisuuteen enemmän kuin sen osatekijöihin. Ehkä suurempi syy on laiskuus, olenhan sijoittaja joka toivoo katsovansa vierestä kurssien kehitystä ja osinkojen keväistä rapinaa. Sama koskee blogin pitämistä – suuret linjat kunniaan!

Tästä syystä lisäsin blogin alalaitaan salkun arvoa kuvaavan käyrän, jonka kopioin kauppalehden oma salkku –palvelusta. Tätä käppyrää tulen päivittämään ainakin kuukausittain, jolloin osakesalkun kehityksen käänteet voi helposti yhdistää eri blogimerkintöjen päivämääriin ja osakeostoihin.

Kuten kuvasta näkyy, salkkuni aloitti elämänsä hitaasti keskellä finanssikriisin alkua. Ensimmäiset pari ostoa olivat Nokiaa, ja siitä eteenpäin olen ostellut heinäkuun alkuun asti osakkeita ”pää märkänä”. Tämän jälkeen olen odotellut puhdistavaa dippiä, kuten monet muutkin tuntuvat tekevän tällä hetkellä. Kummasti vaan kurssit silti nousevat :)

Salkun avauksen yhteyteen sopii varmasti kertoa tarina ensimmäisestä ja samalla huonoimmasta ostoksesta, ja toisaalta parhaasta ostoksesta tähän mennessä.

Nokia

Ei-niin-kovin yllättävä valinta ensimmäiseksi ostoksi oli siis Nokia, tuo tuhansien kapuloiden valmistaja ja kansakuntamme toivo. Analyysini oston taustalla perustui siihen, että en juuri tuntenut muita yhtiöitä kunnolla ja Nokian omistaminen kuulosti kivalta. Tämän jälkeen olen hieman muuttanut oston taustalla olevia päätöstekijöitä…

Yhtä kaikki, Nokian osakkeet ovat enää 41% miinuksella. Saapa nähdä, olenko näistä edes omillani ennen seuraavaa laskusuhdannetta. Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin myöntää että ajoitus oli lähes huonoin mahdollinen.

Oriola-KD

Tähän mennessä parhaan arvonnousun olen saanut kahdesta ostamastani erästä Oriola-KD:tä, joiden ostoajankohta ja taustalla ollut pohdinta erosivat suuresti edellä mainitusta tragediasta. Ostin ensimmäisen erän marraskuussa 2008 hintaan 1,39 (arvonnousu n. 160%) ja toisen erän huhtikuussa 2009 hintaan 1,79 (arvonnousu n. 103%). Oriolan osakkeen oston taustalla oli 3 tekijää, jotka loivat pohjan kaupoille.

1. Osake oli laskenut yleisen sentimentin mukana, ja mielestäni kyseessä olevan toimiala ei kuitenkaan finanssikriisinkään takia tulisi kärsiä hinnan osoittamalla tavalla. Osake oli siis selvästi hetkellisesti aliarvostettu.
2. Yleinen fundamenttiusko siihen, että lääkkeiden tukkukauppa on kasvuala jatkossa ikääntymisen ja ns. medikalisaation takia.
3. Täysi sattuma, sillä ostin pieniä eriä eri yhtiöitä silloin kun markkinat olivat laskeneet rajusti syksyn 2008 jälkeen. Toisaalta toisen erän ostaminen oli jälkikäteen ajatellen hyvä liike. Olisi pitänyt ostaa enemmänkin…

Tällä hetkellä odottelen että pääsisin ostamaan pari erää osakkeita ”puhdistavasta korjausliikkeestä” – sikäli että olemme oletukseni mukaan nousumarkkinassa jossa tulee välillä pudotuksia. Katsotaan, josko pääsisin uusille ostoksille ennen seuraavaa merkintää.

1 kommentti:

 1. Rikastuin tämän ohjelmoidun hakkeroidun pankkiautomaatin kanssa
  Yliopiston valmistumisen jälkeen ei ollut työpaikkoja, joten päätin aloittaa pienyrityksen, mutta rahaa ei ollut tarpeeksi. Lopetin yrityksen, siitä tuli minulle erittäin vaikeaa, koska olin vanhempieni ja vanhempieni ainoa lapsi. He ovat molemmat vanhoja, he uskovat päivittäiseen ruokavaliooni. Eräänä päivänä Internetissä surffaillessa sain viestin siitä, kuinka tämä UUSI VAIHTETTU ATM -KORTTI voi hakata pankkiautomaatin ja nostaa suuren summan rahaa, joten otin sinuun yhteyttä sähköpostitse. Yllätyksekseni sain kortin muutama päivä sen jälkeen, kun olin maksanut kortista pienen maksun. Tämä tyhjä pankkikortti on hämmästyttävä ja kaunis tuote. En koskaan uskoisi, että kaikki asiat, jotka minulla on tänään, voidaan hankkia tällä suurella ilolla sydämessäni, joten tuon hyviä uutisia ... Elämä on positiivista ja kärsivällistä, uskoen, että suuret asiat ovat mahdollisia ja voivat tapahtua muutamassa sekunnissa. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD muutti elämäni ... Luojan kiitos voit lähettää sähköpostia VIA: lla (brainhackers@aol.com)

  VastaaPoista