keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Osto: Frontier-ETF (DX2Z)

Markkinamyllerrys jatkuu ja sentimentti on kohtuullisen synkähkö. Sopiva paikka siis ostoille! :)

Lisäsin tänään salkkuun kohtuullisen potin S&P Select Frontier -ETF:ää (DX2Z). DX2Z on suunnilleen samoissa hinnoissa kuin vuosi sitten, ja tässä välissä se ehti nousta melko korkeallekin. Finanssikriisiä edeltäviin huippuihin on sitten taas todella paljon matkaa. Näennäisesti alhaiset hinnat johtuvat toki Lähi-Idän poliittisesta tilanteesta ja tämän hetkisestä markkinaheilunnasta. Uskon kuitenkin, että Frontier-markkinat ovat tärkeä lisä salkkuun hajautuksen ja tuottopotentiaalin vuoksi.

Tämän oston myötä kehittyvien markkinoiden osuus salkussani alkaa olla tavoitteessa (nyt Emerging + Frontier vähän yli 20%). Loppuvuonna suuntaan lisäostot kehittyneille markkinoille, sekä lisäilen pikku hiljaa pitkien korkojen osuutta salkussa.

2 kommenttia:

 1. Paljonko palkkio ko. ETF:llä, tunnetko rahaston yritykset (esim. 10 suurinta) ja kierrättäkö osingot?
  Etsinnässä hajautuksen vuoksi ETF-kehittyville markkinoille, löytyykö vastaan tyyppistä kun EUROSTOXX 50?

  VastaaPoista
 2. Moi,

  Kokonaiskulut tällä 0,95 %, eli vähän korkeampi kuin ETF:llä yleensä johtuen reunamarkkinoiden korkeammista kuluista. Uudelleensijoittaa osingot, joten hyvä suomalaiselle sijoittajalle.

  Tämä on kuitenkin nimenomaan Frontier-etf, ei niinkään perinteinen emerging markets.

  Kehittyville markkinoille löytyy paljon tarjontaa ja kilpailu on kovaa. Maailman suosituinen emerging markets etf on Vanguardin VWO. Itse olen suosinut tuota DB:n tuotetta osinkojen uudelleensijoituksen vuoksi (tikkeri DBX1).

  VastaaPoista