torstai 26. tammikuuta 2012

Nokia Q4-update

Tänään oli taas ns. Nokia-päivä, kun kaiken (osake)kansan kännykkäjätti julkisti tuloksensa. Tällä kertaa tarjolla oli kohtuullisen mukavaa kuultavaa.

Yleisesti ottaen tulos meni analyytikkojen odotusten mukasesti tai vähän paremmin, ja Lumioitakin on myyty kuulemma yli miljoona kappaletta. Tämä on tärkeä tieto siinä mielessä, että Microsoft/Nokia -ekosysteemin tuotosten onnistumiset ovat Nokian tulevaisuuden kannalta keskeisiä. Toivotaan, että Lumia menestyy jatkossa entistä paremmin.

Osinkoesitys oli 0.20 euroa osakkeelta, joka on puolet viime vuotisesta. Itse odotin optimistisesti vähän enemmän, mutta kovin pahasti tämä laskenut osinko ei näyttänyt markkinoita haittaavan. Tätä kirjoitettaessa Nokian osake on n. 6 % nousussa.

3 kommenttia:

 1. Ja sieltähän laskettiin nopeasti lähelle nollatasoa - jotkut tekivät ainakin nopeita voittoja tänään. Itselleni tällä päivänsisäisellä heilunnalla on onneksi lähinnä viihdearvoa...

  VastaaPoista
 2. Mitäs mieltä Nokian näkymien suhteen? Kovin kun Nokia itse ei kykene antamaan arvioita juuri tälle vuodelle, eikä ihme kun on Nokian tulevaisuuden kannalta tärkeä vuosi muutosten kanssa meneillään.. 0,20snt osinko ehkä yllätti siltikin monia, jotka uskoivat tänä vuonna Nokian kertovan nolla-osingosta.

  VastaaPoista
 3. Kukko:

  Näkymät todella sumeat, kuten sanoit. Positiivista on Lumia-malliston saama hyvä mediajulkisuus ja alkanut kohtuullinen myynti. Tosiasia on kuitenkin, että Lumioita tms. Windows Phone -luureja olisi myytävä kymmeniä miljoonia jatkossa tämän "yli miljoonan" sijaan. Toivotaan parasta.

  Osakkeen hinta sen sijaan alkaa vaikuttaa houkuttavalta muun markkinan noustessa ja Nokian polkiessa paikallaan. Lisäostoksille tekisi mieli, mutta olen jo kohtuu halvalla Nokiaa lisännyt viime vuonna. Jos laskettelu kovasti jatkuu, pitää tosissaan harkita vielä lisäastoja.

  VastaaPoista