torstai 6. syyskuuta 2012

Nokialta upeita uutuuksia - myin Nokiat pois

Provokatiivinen blogiotsikko vai mitä? :)

Nokia esitteli eilen kaksi hienoa älypuhelinta - Lumia 820 ja Lumia 920. Uusia innovaatioita oli mukana reippaasti: mm. langaton lataus, yhä parannettu kamera ja uutta kosketusnäyttöteknologiaa. Kaikki nämä tullaan varmasti näkemään lähiaikoina myös kilpailijoiden tuotteissa.

Minulle eiliset julkistukset eivät olleet pettymyksiä. Päin vastoin, aion ostaa Lumia 920:n käyttööni heti kun se tulee markkinoille (nykyinen luuri on iki-ihana N8). Markkinoille julkistukset kuitenkin olivat näköjään myrkkyä. "Wow-efektiä" ei kuulemma syntynyt, koska nämä kaksi puhelinta oli vuodettu julkisuuteen jo aiemmin. Lisäksi huolena on, että ehtivätkö nämä uutuudet kunnolla joulumyyntiin.

Tässä valossa viime viikkoinen Microsoft-ostokseni vaikuttaa ainakin lyhyellä tähtäimellä paremmalta ratkaisulta kuin taas kerran rankasti sukeltaneen Nokian lisäys. Sen verran hyvältä WP8 nimittäin vaikuttaa, että siihen tulevat varmasti panostamaan Nokian lisäksi myös Samsung ja muut keskeiset pelurit (Applea lukuunottamatta). Ja tämä kaikkihan sataa Microsoftin laariin.

Nyt sitten itse asiaan. Myin koko salkun Nokiat tänään hintaan 1.95 e. Pottihan ei ollut enää kovin iso salkun kokoon nähden, mutta verottajalle tulevina vuosina näytettävä tappio on kuitenkin varsin messevä kurssilaskuista johtuen.

Tavoistani poiketen tämä myynti on kokonaan spekulatiivinen. Yleensä pyrin välttämään osakkeiden myymistä veroseuraamuksista ja ajoituksen vaikeudesta (mahdottomuudesta?) johtuen. Tässä tapauksessahan veroseuraamukset ovat "positiivisia". Suurempi syy myynnille on kuitenkin pieni spekuloinnin halu.

Uskon että Nokian alamäki jatkuu vielä hetken, kunhan Jenkkimarkkinoilla masennutaan lisää Nokian uutuuspuhelinten wow-efektin puutteesta, sekä aletaan hehkuttaa tulevan iPhonen ylivoimaisuutta. Tämä uskoakseni pudottaa Nokian osakekurssia vielä jonkin verran, ja aikomuksenani onkin ostaa hieman suurempi potti takaisin kurssin halvennuttua. Perus-treidausta siis tiedossa, joka on itselleni hyvin vierasta. No, pitäähän kaikkea kokeilla joskus! :)

Tämän pienen Nokia-treidin alku näyttää ihan hyvältä. Hinta on laskenut jo alle 1.9:n euroon, joten pientä "hyötyä" myynnistä on jo. Aion siis ostaa myytyä isomman satsin Nokiaa piakkoin halvempaan kurssin. Tai sitten hätäännyn jos kurssi ylittää myyntihinnan ja päädyn ostamaan kalliimmalla takaisin. Tämmöistä ylimääräistä treidaustahan se harrastelijoiden toiminta usein käsittääkseni on. Katsotaan miten käy.

7 kommenttia:

 1. Hienoja puhelimia, mutta Nokia jatkaa paskomista potentiaalisten asiakkaiden niskaan. En ostaisi takaisin kyllä noita osakkeita juuri millään hinnalla.

  VastaaPoista
 2. Laitahan salkkupäivitystä aina silloin tällöin (viim. 30.6.) ja vaikka jokin graafikin olisi mukava niin hahmottaisi kokonaistilanteen...

  VastaaPoista
 3. Moi,

  Olen viime aikoina tehnyt salkkupäivitykset ja graafit aina kvartaaleittain. Näin varmaan jatkossakin. Tässä viimeisin:

  http://laiskasijoittaja.blogspot.fi/2012/07/2012-q2-tilinpaatos.html

  Päivitin kuitenkin kommenttisi innoittamana uusimman salkkutilanteen tälle päivälle. Näyttääkin yllättäen vähän paremmalta kuin kesäkuun lopussa... :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, näinhän se näyttikin olevan :) Ihan mielenkiinnosta, nyt kun myit Nokiat pois niin vähensitkö salkunseurannan hankintahinnasta osakkeiden alkuperäisen hankintahinnan vai päivän markkinahinnan?

  VastaaPoista
 5. Vähensin alkuperäisen hankintahinnan. Olen miettinyt muunkinlaista ratkaisua, mutta tämä tekisi seurannasta hieman hankalampaa - nyt voin päivittää hankintahinnan ja markkinahinnan aina kulloisenkin hetken mukaan.

  Ongelmaksi tästä voisi tulla toki se, että tällä tavalla voisin "siivota" realisoidut tappiot näkyvistä ja ihailla hyvin noussutta salkkua :)

  Tämä ei tietysti olisi kovin järkevää mistään näkökulmasta. Otan siksi nuo myyntitappiot (& voitot) myös huomioon, mutta teen sen kohdassa "realisoitunut tuotto", missä on mukana lisäksi osingoista kertyneet tuotot verojen jälkeen. Varsinkin viimeisimmän myynnin jälkeen siellä näyttäisi olevan mukavasti tappiota kirjattuna :)

  Ostin muuten Nokiaa erän takaisin hieman myytyjä kalliimmalla, sillä vaikuttaa nyt siltä että mitään erityistä myynti-intoa ei markkinoilla tullut. Katsotaan nyt sitten mitä uusi iPhone tuo tullessaan. Ei tämmöistä oikein osaa ajoittaa, joten parasta pitää pientä summaa holdissa ettei sitten harmita kelkasta putoaminen jos Nokia pääsee vielä tästä jaloilleen...

  VastaaPoista
 6. Ja niin sitten petti "omppukin" omalla Iphone vitosellaan ainakin monet sijoittajat. Fanipojat taas tuntuvat olevan sitä mieltä, että uusi luuri on aivan mahtava..

  VastaaPoista
 7. Oletko käynyt läpi vaikeita aikoja saada lainaa nyt huolta nomore koska Lucas Loan Lending Compania tarjoavat kaikenlaisia ​​lainaa ja tarjoamme myös turvallista laina kotiin sekä lainaa investoida yrityksesi ota meihin yhteyttä nyt: Mobile whatsapp: +1 (857)325-5437 Sähköposti: lucasloanlendingcompania@gmail.com Verkkosivusto: http://lucasloanlendingcompania.webs.com

  VastaaPoista