keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Korkosijoituksia ja niiden automatisointia

Osakemarkkinat tuntuvat jatkavan nousuaan tällä hetkellä varsin vahvasti, ja salkku tekee melkein joka päivä all-time-high lukemat. Juuri tällä hetkellä tuntuu kuitenkin siltä, että pieni dippi nousun keskellä saattaa olla jossain vaiheessa tulossa. Päätin siis sijoittaa tämän kuun palkkarahoja korkomarkkinoille, sillä pyrin nostamaan niiden osuuden 20 %:iin salkusta tavoiteallokaationi mukaisesti.

Tein tänään 2000 euron kertasijoituksen Seligson Euro Corporate Bond -rahastoon, ja lisäksi otin kehittyvien markkinoiden valtionlaina -ETF:n (DXSU) osaksi Nordnetin tarjoamaa ETF-kuukausisäästämistä.

Euroalueen yrityslainoihin tämä on todennäköisesti viimeinen sijoitukseni pitkiin aikoihin, sillä lainojen riskilisät ja korkotaso eivät enää voi laskea suuressa määrin lähivuosina. Tämä tarkoittaa maltillisten tuottojen aikakautta ja jossain vaiheessa myös laskua mikäli korkotaso ja riskilisät nousevat huomattavan nopeasti. Tämä tapahtunee vuosien päästä, ja silloin on taas oston paikat sekä Corporate Bondissa että euroalueen valtioinlainoissa.

Mitä DXSU:hun tulee, niin näen tilanteen paljon volatiilimpana lähivuosina. Edessä on todennäköisesti isojakin tuottoprosentteja, mutta kehittyvien markkinoiden valtionlaina-ETF voi myös laskea välillä voimakkaasti. Tästä syystä ajallinen hajauttaminen ja automatisoitu sijoittaminen vaikuttaa hyvältä ajatukselta. Tästä eteenpäin sijoitan siis DXSU:hun kuukausittain n. 300 euroa (pienempi erä ei oikein tule kyseeseen, kun markkinahinta on tällä hetkellä 296 euroa/kpl). Luultavasti annan potin kasvaa tällä tavalla vähintään vuoden-pari, ja tarkastelen tilannetta sitten uudestaan.

1 kommentti:

  1. Minulla on hyvin samanlaiset mietteet kuin sinulla. Tässä vähän odottelee jokin laista kesädippiä tai toukokuu ilmiötä. Korkomarkkinoillakin tilanne tuntuu olevan huonohko valita yhtään mitään sijoituksia. Minä valitsin samansuuntaisia sijoituksia kuin sinä, mutta jonkin aikaa aiemmin sillä erolla, että itse otin osinkoja ulos maksavia korkorahastoja. Ne eivät ole verotuksillisesti edullisia, mutta ne pakottavat tai mahdollistavat uudelleen allokointia. Korkojen nousu vääjämättä edessä tulevaisuudessa. Sitä taustaa vasten en halua pitkien korkejen osuutta kasvattaa vaan mielummin ulos mittaan osan tuotosta ennakkoon.

    VastaaPoista