keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Blogikatsaus, 200K katselua täynnä

Laiska sijoittaja -blogi saavutti erään merkkipaalun tänään: 200 000 käyntiä tuli täyteen!

Aloitin blogin kirjoittamisen n. neljä vuotta sitten, elokuussa 2009. Ensimmäisessä merkinnässä linjasin blogin tavoitteita mm. seuraavasti:

"Blogin tarkoituksena on esitellä ajatuksiani sijoittamisesta ja taloudesta. Erityisesti blogissa seurataan sijoitussalkkuni kehitystä ajan mittaan."

"Tällä hetkellä osakesalkkuni koko on n. 18000 euroa, jonka lisäksi omistan rahastoja muutaman tuhannen edestä, joten hyvin alkumatkassa ollaan. Mikä olisikaan parempi hetki aloittaa blogin kirjoittaminen, vai mitä?"

"Pyrkimyksenäni on päivittää blogia noin kerran viikossa, ja jatkaa tätä hamaan tulevaisuuteen."

Olen mielestäni pystynyt ylläpitämään blogin alkuperäistä missiota varsin hyvin, ja siinä sivussa sijoitusalkku on noussut pikkurahoista yli sataa tonniin. Tämä blogi kirjoituksineen ja kommentteineen, sekä muiden sijoitusblogien seuraaminen on ollut keskeisessä osassa sijoitustoimintani ylläpidossa. Tästä suuri ja nöyrä kiitos kaikille lukijoille, kommentoijille, ja muille sijoitusbloggareille matkan varrella!

Luetuimmat teksti top 5:

1. Sijoitusidea: Eurooppa

2. Talvivaaran osakeanti

3. Kuukausisäästäminen ETF:iin Nordnetin kautta

4. Kuinka suuri sijoitusomaisuus tarvitaan taloudelliseen riippumattomuuteen?

5. Taloudellinen riippumattomuus - tilannekatsaus

Luetuimmista teksteistä kaksi ensimmäistä liittyy sijoitusideoihin: ensimmäinen Euro Stoxx 50 ETF:ään ja toinen Talvivaaran osakeantiin. Kolmas teksti liittyy tänä vuonna ajankohtaiseen Nordnetin merkintäpalkkiottomaan ETF-kuukausisäästämiseen. Neljäs ja viides teksti taas sivuavat blogin keskeistä missiota - taloudellisen riippumattomuuden tavoittelua.

En osaa sanoa kuinka pitkään vielä jatkan blogin ylläpitämistä. Loppua ei ole edelleenkään näköpiirissä, joten päivittänen blogia todennäköisesti niin pitkään kun jatkan sijoitussalkun kasvatusta - toivottavasti vielä monia vuosia! Lisäksi pidän jatkossakin kiinni absoluuttisten sijoitussummien julkaisemista, joka helpottaa seuraamaan salkun euromääräistä kehitystä.

5 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä blogista, Laiskis! Olit KTR:n ja Sillin kanssa yhtenä innoittajana omalle muistiinmerkitsijän roolilleni. Kun katselee aiempia kirjoituksiaan, kurinalaisuus suunnitelmassa pysymiseen paranee.

  Jatkamme näillä spekseillä pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos on ollut hyötyä blogista, jatketaan näillä :)

   Poista
 2. Jatka nyt ihmeessä blogia esim. 250 tonnin salkkuun saakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää yrittää jatkaa... Toivottavasti salkku kasvaa tuonne asti :)

   Poista
 3. Tsemiä myös täältä salkulle ja kirjoittelulle! Ja pidän myös tuosta absoluuttisesta numeraalista pelkän indeksiluvin sijaan, vaikka ymmärrän hyvin toisenkin kannan syitä. Tällä menen myös itse, vaikka tosin napeilla minä vielä pelaan =)

  -J-

  VastaaPoista