perjantai 2. lokakuuta 2015

2015 / Q3 Tilinpäätös

Vuoden 2015 kvartaali oli salkun kehitykselle synkkää seurattavaa. Salkun kokonaisarvo tippui reilusta 140:sta 128 tuhanteen euroon, noin 9% pudotus! Tämä tapahtui siitä huolimatta että uusia sijoituksia tuli tehtyä vaihteeksi reippaasti, osittain juuri halpenevista kursseista johtuen. Alla kvartaalin keskeiset luvut.

 • Uusi sijoitettu pääoma 2015 Q3 aikana: 5855 euroa
 • Pääoman kasvu yhteensä (pl. osingot): -12577 euroa (-8,9%)
 • Osingot (netto): 78 euroa
 • Tuotto-% (pl. osingot): -12,6 %
Uusia sijoituksia tuli kvartaalin aikana Outoteciin, kehittyviin markkinoihin, Seligson Russian Prosperityyn sekä VNQI:hin ja Fortumiin. Lisäksi 900 euroa kuussa on mennyt Nordnetin kautta ETF-kuukausisijoituksiin (IS3N, DXET, DX2J, DXSU).

Alla olevasta kuvajasta näkyy hyvin viimeisten kahden kvartaalin laskusuhdanne salkun kokonaisarvon osalta. Odottelen itse asiassa tämän trendin jatkuvan, ja voi olla että jossain vaiheessa sijoitetun pääoman määrä on suurempi kuin salkun markkina-arvo (viimeeksi näin oli 2011 lopussa). Tämä ei minua pelota, sillä hommaa katsotaan luonnollisesti syklien yli.Alla olevassa kuviossa näkyy salkun allokaatio Q3 lopussa. Tavoiteallokaatiossa jokainen kategoria on tasan 20%. Erikoisteemoihin aionkin lähiaikoina sijoittaa lisää jos markkinat laskevat (kts. REIT-osto-ohjelma VNQ & VNQI). Kehittyville ja kehittyneille markkinoille sijoitukset hoituvat tällä hetkellä pääosin ETF-kuukausisijoitusten kautta. Korkosijoitukset tulevat pysymään pienessä roolissa lähivuosina huonojen tuotto-odotusten takia.5 kommenttia:

 1. Itsellä on juuri nyt tilanne että salkun arvo on vähemmän kuin sijoitettu pääoma. Mutta mitäpä muuta voikaan odottaa kun tulin kunnolla markkinoille vasta viime vuoden alusta =)

  VastaaPoista
 2. Omasta salkusta puuttuu vielä muutama sektori lähes täysin, toinen näistä on elintarvikeala (muita kulutustavarayhtiöitä löytyy jo). Olen harkinnut tuttua Atriaa ja Raisiota kotipörssistämme, oletko näihin tutustunut? Molemmat tulisivat pitkään salkkuun. Raision kohdalla kiehtovat patentit ja laajentuminen Aasian, Etelä-Afrikan ja Brasilian markkinoille (target kasvava keskiluokka) sekä perusvarmalta vaikuttava ydinliiketoiminta tuotemerkkeineen. Atrian kasvupotentiaali ei häikäise, mutta yhtiö tuottanee tasaisen varmaa kassavirtaa toiminnan tehostuessa. Lihatuotteiden hinnatkin kääntynevät pitkällä aikavälillä uuteen nousuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole noihin tarkemmin tutustunut. Jos pitkään salkkuun, niin kysymys kuuluu että ovatko sellaisia yrityksiä, että voisit teoriassa katsella sivusta 10-20 vuotta? Ruokaahan tarvitaan aina, mutta miten yksittäisten elintarvikealan yritysten laita?

   Poista
 3. Oletko käynyt läpi vaikeita aikoja saada lainaa nyt huolta nomore koska Lucas Loan Lending Compania tarjoavat kaikenlaisia ​​lainaa ja tarjoamme myös turvallista laina kotiin sekä lainaa investoida yrityksesi ota meihin yhteyttä nyt: Mobile whatsapp: +1 (857)325-5437 Sähköposti: lucasloanlendingcompania@gmail.com Verkkosivusto: http://lucasloanlendingcompania.webs.com

  VastaaPoista