torstai 11. helmikuuta 2016

Osto: DX2J

Huhhuh, markkinoilla on tänäänkin hurja meininki! Oma reaktioni on ollut ostaa pikkuhiljaa lisää sitä mukaa kun markkinat laskevat. Kassaa on vielä jäljellä, joten tänäänkin tuli lisäys tehtyä.
 
Ostin DX2J-ETF:ää 30 euron tasolta noin tuhannella eurolla. Kyseessä on eurooppalaisiin pienyhtiöihin sijoittava DB:n ETF:ä (db x-trackers MSCI Europe Small Cap Index). Se on ollut jo hetken mukana Nordnetin kk-osto-ohjelmassani. Halusin kuitenkin tehdä lisäoston sillä toistaiseksi positioni on tässä ETF:ssä melko pieni, ja DX2J on suurinpiirtein kahden vuoden pohjilla tämän päivän hinnoilla. Jos markkinoilla laskumeininki jatkuu, niin seuraavan "extra-oston" voisin tehdä vaikkapa 25 euron hinnalla.

Jos laskumarkkinat jatkuvat - kuten oletan tapahtuvan - seuraavat ostot kohdistuvat johonkin kolmesta osto-ohjelmassani olevasta ETF:stä: CRBN, VNQ tai VNQI.

11 kommenttia:

 1. Entäpä Fortum, kun osa piensijoittajista myy paniikissa? Vaikka osinko laskisikin nykytasolta seuraavina vuosina niin voisi saada sittenkin kohtalaista tuottoa pitkään salkkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fortum on kyllä mielenkiintoinen ja houkutteleva tapaus. En olisi itse uskonut että se "voi" laskea näin paljon osinkotuotto huomioiden. Markkinathan voivat joskus tosin olla oikeassakin :)

   Poista
 2. Onko sinulla tarkoitus, että ETF:t ovat tulevaisuudessa suurin osa sijoituksistasi? Vaiko myös suorat osakepoiminnat?Itse juuri mietin tätä.

  VastaaPoista
 3. Rohkenin ostamaan Fortumia vastavirtaan hintaan 11.02, pitkään salkkuun. Onneksi osto-ohjelman aloitustaso vasta 13 euron paikkeilla, joten ei olla putoamassa hirvittävän korkealta.

  VastaaPoista
 4. Katsokaapas tuolta hyvää ja realistista analyysiä: http://www.nordnetblogi.fi/fortumissa-merkittavaa-arvopotentiaalia-osa-2/09/08/2015/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kirjoituksen kun lukee, niin tekee mieli lisätä Fortumia. Näin olen tehnytkin, mutta hinta tippuu koko ajan...

   Poista
 5. Hei. Sinulla on paljon DB:n ETF:iä, joista ainakin osa on synteetteettisiä. Millaisena näet nyt liikkeellelaskija riskin? Markkinat ja erityisesti pankkiosakkeet tuntuvat heilahtelevan DB:n kurssin mukana. Itse en usko, että tämä ihan sattumalta tapahtuu vaan siellä joku riski korkealla.

  Varsin usein synteettiset ETF:t hoidetaan derivaateilla, joiden romahduksesta olen kuullut kirjoittelua (ja peäilen, että tästä syystä myös DB:n kurssi nyt heilahtelee rajusti, koska sen liiketoiminta synteettisten ETF:ien kautta nivoutunut paljon derivaatteihin. Itse en ymmärrä näitä riittävän hyvin, oten olen pysynyt erossa. Muistaakseni kirjoittelit näistä jossain yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. WF:

   Osa DB:n tuotteista on synteettisesti toteutettuja, osa fyysisesti. Synteettisissä vastapuoliriski on rajattu 10% (eli jos DB menisi konkurssiin), fyysisissä sitä ei ole. DB on muuten yksi pankeista, mitkä on listattu Euroopassa systeemikriittiseksi eli "too big to fail". En siis usko DB:n vastapuoliriskin toteutumiseen, koska loppukädessä bailout toteutettaisiin Saksan ja EU:n voimin.

   Omassa salkussani isoin DB:n sijoitus on DXET, joka EI ole synteettinen. Samoin esim. eilinen ostos DX2J on fyysisesti replikoitu.

   Synteettisiä tuotteita minulla on kehittyvien markkinoiden DBX1 & DX2Z, joiden yhteenlaskettu arvo on reilun kymppitonnin luokkaa. Maksimi vastapuoliriski tuhat euroa. En ole huolissani :)

   Poista
 6. OK, tarkistin juuri tuon ostetun itse, mutta en viitsinyt kaikkia alkaa kaivamaan.

  Käsittääkseni synteettiset kuitenkin likvidoidaan konkurssitapauksessa, eikö totta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Käsittääkseni synteettiset kuitenkin likvidoidaan konkurssitapauksessa, eikö totta?"

   Näin olen käsittänyt. Ikävä juttuhan se olisi jos noin kävisi ja on ihan hyvä syy preferoida fyysisiä ETF:iä silloin kun niitä on saatavilla.

   Mitä DB:hen tulee, niin tämän päivän uutisten mukaan ei näyttäisi olevan suurta hätää:

   http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-02-12/deutsche-bank-to-buy-back-5-4-billion-bonds-in-euros-dollars

   Poista
 7. Olisi kyllä hävyttömän hienoa päästä ostelemaan Pekka Lundmarkin johtamaa Fortumia kympillä. Osinkojen jälkeen?

  VastaaPoista