sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Suomisalkun osingot 2016

Suurin osa Suomisalkkuni osingoista on nyt maksettu ja loputkin on tiedossa, joten yhteenveto on paikallaan. Alla olevassa taulukossa on listattu kaikki Suomisalkkuni osakkeet ja näiden 2015 ja 2016 maksamat osingot. Yleinen linja on nousupainotteinen. Nollaosinkoja löytyy Talvivaaralta, Outoteciltä, Pihlajalinnalta ja Suomen Hoivatiloilta. Näistä ensimmäinen on aidosti murheenkryyni, toinen suurissa talousvaikeuksissa. Kaksi jälkimmäistä ovat kasvuyrityssijoituksia, joiden uskon maksavan osinkoja joskus tulevaisuudessa.


Toisesta taulukosta näkyvät euromääräisesti summat Suomisalkun osingoille vuonna 2016. Osinkoja tulee (bruttona) 2058 euroa, joka on reilusti enemmän verrattuna viime vuoden 1499 euroa. Osa noususta selittyy kasvaneilla osingoilla ja osa luonnollisesti uusilla sijoituksilla.

Yleinen tapa tarkastella osinkotuottoa on tuotto-% osakkeen arvolle (ao. taulukossa laskettuna irtoamispäivän kurssista). Lisäksi laitoin taulukkoon vertailun vuoksi tuotto-%:in suhteessa osakkeiden keskimääräiseen hankintahintaan. Tässä tulee hyvin esille pitkäjänteisen sijoittamisen mielekkyys. Useat osakkeet maksavat jo yli kymmenen prosentin osinkoja hankintahinnalle ja loppujenkin osalta tuottoprosentit näyttävät varsin mukavilta.

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen teksti. Kiitos. Minä siis vasta opettelen osakesijoittamista.

  VastaaPoista
 2. Hienot tuottoprosentit hankintahinnoille! Oletko lisännyt sijoituksia viimeisen parin vuoden aikana ko. yhtiöihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan olen lisäänyt, osaan en. Noista prosenteista sen voi itse asiassa aika hyvin päätellä :)

   Ainakin Amer Sports, Sampo ja Neste ovat sellaisia, mihin tein sijoitukset 2008-2009 akselilla, joten tämän päivän osinkotuototkin ovat kohdillaan...

   Noita muita on muistaakseni ostettu ja lisäilty myös viimeisten vuosien aikana.

   Poista