perjantai 28. lokakuuta 2016

Osallistuin antiin: 600 kpl Heeros Oyj:n osaketta

Merkitsin äsken 600 kpl Heeros Oyj:n osaketta Invesdorin kautta (kts. lisätietoja täältä). Merkinnän hinnaksi tuli yhteensä 1860 euroa (3,1 euroa /kpl). Listaus tapahtuu First North -listalle, johon mm. Suomen Hoivatilat listautui hiljattain.

Heeros on nopeassa kasvussa oleva firma, joka edistää taloushallinnon digitalisaatiota. Sähköinen laskutus ja taloushallinnon muu "paperittomuus" on asia, jonka luulisi olevan tänä päivänä kaikille arkipäivää. Tästä huolimatta sähköinen taloushallinto ei ole vielä arkipäivää monessakaan PK-yrityksessä, ja näin erityisesti euroopassa. Heeros kuvailee liiketoimintamalliaan näin:

Liiketoimintamallimme mukaisesti tarjoamme asiakkaillemme sähköisen taloushallinnon kokonaisratkaisun, joka kattaa kaikki taloushallinnon perustehtävät paperilaskujen optisesta tulkinnasta osto- ja myyntilaskujen käsittelyyn ja arkistointiin sekä kirjanpidon ja palkanlaskennan. Toimitamme tuotteemme asiakkaillemme helppokäyttöisenä ja modulaarisena pilvipalveluna SaaS-palvelumallilla, jolloin he voivat valita itselleen tärkeät toiminnallisuudet ja maksaa vain käyttämistään palveluista. Ratkaisuamme käyttää jo yli 8 000 yritystä ja yhteisöä yhdeksässä maassa. Kuukausitasolla välitämme yli 400 000 laskua.

Heeros hakee listautumisannilla rahoitusta laajentumiseen mm. Hollannin markkinoille jossa kasvupotentiaalia riittää taloushallinnon digitalisaation alhaisen asteen takia. Digitalisaatio on megatrendi, joka tulee vääjäämättä muuttamaan tilitoimistoalan ja taloushallinnon yleensäkin. Sijoituksella Heerokseen pyrin olemaan mukana ajoissa tässä kehityksessä. Tällainen sijoitus on toki suuri riski, kuten alkuvaiheen kasvuyrityksissä aina. Toisaalta salkkuni on varsin indeksi- ja suuryrityspitoinen, joten tällaisia harkittuja riskejä on ihan mukava ottaa.

Edellinen First North merkintäni Suomen Hoivatilat Oyj:hin sujui varsin hyvin: sijoitus on melkein tuplaantunut merkintähinnasta. Heeros Oyj:n osalta en osaa ennakoida miten käy. Sijoitus on tarkoitettu pitkään salkkuun, kuten muutkin osakesijoitukseni. Onhan näissä listausanneissa silti oma jännityksensä. Katsotaan saanko kaikki 600 kpl merkattua ja mihin suuntaan kurssi listauksen jälkeen lähtee...

11 kommenttia:

 1. Itse osallistuin Vincitiin mutta tämän jätän väliin =)

  VastaaPoista
 2. Meikäläinenkin kävi kuulemassa Heeroksen sijoittajaesitystä Hesassa mutta ei oikein nappaa. Olisko pitänyt sitten olla vähän vauhdikkaampi esittelyvideo Vincitin tapaan... Tästä listautumisesta ei ehkä tule yhtä suurta menestystä, koska listautumisannin olisi voinut keskeyttää jo 27.10. Inderesin arvion mukaan osake on kyllä edullinen mutta varsinainen tuotto on odotettavissa vasta muutaman vuoden päästä - kansainvälistyminen ja kasvu syö listautumisesta saadun pääoman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tämä on saanut huomattavasti vähemmän julkisuutta kuin Vicit tai esim Suomen Hoivatilat. Listauspäivän nousu voi siksi jäädä laimeaksi. Mutta katson tämän kortin pitkällä aikavälillä... Hyvä puoli pöhinän puutteeseen liityen voi olla se, että saan merkattua koko summalla :)

   Poista
 3. Heeroksen antiin osallistui yli 700 sijoittajaa, ja annissa merkattiin suurinpiirtein suunniteltu määrä. Uskoisin siis että saan koko summalla osakkeita.

  http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/heeroksen-antiin-osallistui-yli-700-sijoittajaa-6597458

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeroksen oma tiedote vielä tässä:

   http://cws.huginonline.com/H/173232/PR/201611/2055056_4.html

   Poista
 4. Hei, ei Heeros ole alkuvaiheen kasvuyritys. 16 vuoden aikana se on saanut 8 000 loppuasiakasta, joista suurin osa on tilitoimistojen asiakkaita, ja 5,5 M€ liikevaihdon. Liikevaihtotavoite v. 2020 20 M€ edellyttää asiakasmäärän tai asiakaskohtaisen liikevaihdon nelinkertaistamista eli varsin rotevaa kilpailukykyä ja -etua tai lisämyyntiä nykyasiakkaille. Tai joka viikko neljän vuoden ajan noin 110 uutta loppuasiakasta ilman, että perälauta vuotaa. Kilpailijoille (Visma ja Accountor), tulee niille ikävät ajat, kun Heeros vie kaupat ja lisäksi osan nykyasiakkaista. Mielenkiinnolla seuraan tämän firman menoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kyseessä on alkuvaiheen pörssitaipaleella oleva yritys, joka on toivottavasti kasvava :)

   Seurataan mielenkiinnolla miten pörssitaival ja bisneksen laajentaminen sujuu. Voi olla että tässä isommat kurssiliikkeet tulevat aina kun tulostietoja julkistetaan, jos silloinkaan, sen verran pieni on omistajakunta.

   Poista
 5. Kysymys:

  Onko kukaan tehnyt jo voittoa näissä joukkorahouituksissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko osakeanteja yleensä vai joukkorahoitusyhtiöiden (esim. Invesdor) järjestämiä anteja?

   Molempiin on vastaus sama, joku on tehnyt voittoa, joku tappiota. Listattujen yritysten hinta määräytyy päivittäin markkinoilla ja myydä voi listautumishintaan nähden joko voitolla tai tappiolla päivän hinnasta riippuen. Heeros on esimerkiksi suurinpiirtein nyt samalla tasolla kuin listautuessaan (kävi merkittävästi alempana hetki sitten), kun taas edellinen listausanti mihin osallistuin oli Suomen Hoivatilat, joka on noussut todella reilusti.

   Poista
 6. Kannataako sijoittaa noihin kasvuyrityksiin esim. Winled?
  Meinaan että minkälaisia osakkeita ostaessa saan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijoittamisen kannattavuus on tietysti tapauskohtausta, yleisesti ottaen kasvuyrityksiin sijoittaminen on riskistä.

   Ja listaustyyppi määrittää sen minkälaisia osakkeita saat. Tuo Winled näyttää olevan joukkorahoituskampanjalla toteutettu ei-listattu sijoitus, joka tarkoittaa että sitä ei (ainakaan tässä vaiheessa) tuoda millekään pörssilistalle. Kannattaa tutustua huolellisesti annin ehtoihin ennen kuin tekee sijoituspäätöksiä.

   Poista