keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Päivän toinen Trump-treidi: VNQ

Uumoilin aamulla että jenkkipörssin avauduttua näkyisi reippaita kurssilaskuja. Näinhän siinä ei sitten käynyt, vaan pörssit ovat jopa plussalla tätä kirjoitettaessa. Markkinat osaavat yllättää!

Tein kuitenkin yhden Trump-treidin myös jenkeistä, koska olin jo valmiiksi ostomoodissa :) Ostin 1200 dollarin edestä lisää VNQ:ta salkkuun hintaan 79,96 dollaria/kpl.

VNQ on Vanguardin USA:n markkinoille sijoittava REIT-ETF, jossa minulla on käynnissä osto-ohjelmakin. Tämän päiväinen osto ei osunut vielä osto-ohjelman seuraavalle tasolla (70 dollaria), mutta oli tässä kuitenkin tietynlainen logiikka. Trumpin odotetaan pidentävän FED:in elvytystä, jonka pitäisi puolestaan olla hyvä juttu velkavipua käyttäville REIT-osakkeille. VNQ oli sopivasti noin prosentin laskussa tänään, joten päätin laittaa päivän toisen Trump-treidin dollarit sitten tähän. Kolmatta treidiä tuskin tulee, sillä ei tästä mikään kovin erikoinen päivä loppujen lopuksi tullut...

Nyt on sitten mielenkiintoista seurata miten Trumpin politiikka alkaa vaikuttaa markkinoihin, vai alkaako mitenkään. Ennen vaaleja moni oli sitä mieltä, että Trumpin voitto olisi katastrofi. Nyt kun pöly on (yllättävän nopeasti) laskeutunut, niin äänenpainotkin ovat maltillisempia. Esimerkiksi käy vaikka Martin Paasin viimeisin bloggaus asiasta.

7 kommenttia:

 1. http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=240692

  Nordnetin kampanjan kunniaksi..oletko tutustunut yhtiöön? Maksaa tasaista noin 5% vuotuista osinkoa.Nostanut osinkoa yli 20 vuotta ja maksaa sitä 12 kertaa vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eikös tuo ole se kuuluisa "the monthly dividend company"...

   Mielenkiintoinen tapaus, ja osakekurssikin on muiden REIT:ien tapaan korjannut alaspäin viime aikoina. VNQ:ssa toki huomattavasti parempi hajautus, mutta kyllä tuokin olisi varmaan hyvä vaihtoehto. Minkähän vuoksi tuo on juuri pudonnut niin merkittävästi?

   Poista
  2. http://www.osinkosijoittaja.com/2014/01/09/preferred-stock-etuoikeutetut-osakkeet/

   Tuossa hyvää juttua kyseisistä osakkeista.

   Poista
 2. Ei liity aiheeseen, mutta meinaatko osallistua dna:n antiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän annin meinasin skipata. Teleoperaattorit ovat jotekin liian kilpailtu toimiala että jaksaisin niistä innostua.

   Poista
 3. Ajatuksia Baltic Horizoista? (https://www.nordnet.fi/kampanjat/ipo/baltic-horizon.html)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostava markkina ja sijoituslaji. Rahasto tosin tuntuu kyllä kalliilta 2,5 % hallintopalkkiolla ja 20% tuottoperusteisella palkkiolla. Itse sijoittelen edullisiin REIT-rahasto-ETF:iin (VNQ & VNQI). Tosin näillä ei kyllä pääse Balttiaan käsiksi, enkä tiedä pääseekö mitään edullista kautta. Kannattaa vertailla vaihtoehdot läpi ennen kuin tekee sijoituspäätöksiä.

   Poista