keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Toinen osto DXSV:tä - eurokorkojen shorttistrategia jatkuu

Ostin viime marraskuussa ensimmäisen erän DXSV:tä (kts. merkintä). Tänään ostin toisen saman kokoisen potin eli 18 kpl hintaan 80,46 e/kpl (vajaalla 1500 eurolla).

DXSV on ETF, jonka arvo päivittäin vastaa käänteisenä long-positiota euroalueen valtionlainoissa. Tällöin kunkin päivän heilahtelu vastaa "short" -positiota. Ideana on, että silloin kun euroalueen lainat ovat nousussa, tämän ETF:n arvo nousee. Näkemykseni on, että euroalueen lainat ovat nousussa vielä pitkään.

En aio tehdä tästä näillä näkymin isoa sijoituscasea, sillä (daily) short-positioiden ottaminen menee vähän kikkailuksi, eikä vastaa sijoitusfilosofiaani kovin hyvin. Mutta poikkeus vahvistaa säännnön, näinhän sitä sanotaan! Ehkäpä teen tänä vuonna vielä yhden lisäoston tähän, varsinkin jos korot vielä jostain syystä niiaisivat.

12 kommenttia:

 1. Itsekin jo melkein harkitsin bondeja shorttavaan (juurikin tuohon DXSV:hen) 'sijoittamista'. Itselle jarru tuli vastaan kahdesta syystä: 1) EKP voi jatkaa nollakorkolinjaa pidempään kuin itsellä hermo kestää, eikä korkojen toisaalta ole mikään -pakko- nousta vielä pitkään aikaan (kts. Japanin), vaikka kolme vuosikymmentä bondien bull markkinaa onkin kestänyt. Toisaalta tuota ETF:ää ei ole tarkoitettu holdaamiseen. 2) Liikkeelle laskija deutche bank ei herätä luottamusta pidemmän aikajänteen positioissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista syistä itsekin tulen tekemään tästä pienehkön sijoituscasen, näillä näkymin max 5000 - 6000 eurolla.

   Poista
 2. Mitä tuolle ETF:lle käy, jos korkotaso ei nousekaan, vaan pysyy tällä tasolla pitkään? Hidas rahojen sulaminen? :/

  VastaaPoista
 3. Hei arvon kanssabloggaaja! Mietin pääsisinkö mukaan blogiluetteloosi, jotta saisin lisää mahdollisia lukijoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin hyvinkin lisätä. En pysy kärryillä kaikista uusista blogeista, joten eivät päädy realiajassa blogrolliini.

   Ehkäpä teet saman minun blogilleni, kun olet tänne asti löytänyt :) :)

   Poista
 4. Terve.

  Itsellä on ollut vaikeaa tajuta tätä koko korkokuviota. Kun ohjauskorko nousee, niin nykyisten valtionlainojen markkina-arvo laskee.

  Minulta löytyy rahastosalkusta rahastoa, jossa on euroalueen valtioiden lainoja ja olen miettinyt, että pitääkö rahastosta hankkiutua eroon.

  Jos korot nousevat seuraavat 10 vuotta, niin laskeeko rahastossa olevien valtionlainojen arvo joka kerta korkojen noustessa? Rahastoon tulee tietenkin se korko noista lainoista, mutta kattaako se korko sitä arvon tippumista? Tällöinhän rahasto tekisi tappiota tai nollatulosta seuraavat 10 vuotta. Eihän rahastossa olisi silloin mitään järkeä.

  Vai onko tässä jotain mitä en nyt ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa olet ymmärtänyt oikeansuuntaisesti. Se, että tuleeko tappiota ohjauskorkojen noustessa, riippuu korkojen nousutahdista. Koska tosiaan kuten sanoit, myös lainojen tuotto tuo jotain. Tosin tällä hetkellä uusien lainojen tuotto on kovin lähellä nollaa.

   Suosittelen lukemaan viimeisimpiä Seligsonin neljännesvuosikatsauksia (löytyy Seligsonin sivuilta). Näissä on käsitelty tätä aihetta varsin kattavasti esim. juuri heidän valtionlainarahastona osalta, ja nämä ajatukset sopivat yleisesti samanlaisiin rahastoihin.

   Poista
  2. Ok, kiitos paljon! Käynpä heti lukaisemassa.

   Poista