lauantai 15. huhtikuuta 2017

Suomisalkun osinkokehitys, 2017 update

Tässä vaiheessa vuotta suomisalkun osingot alkavat olla selvillä. Näistä suurin osa on tullut jo tilillekin, ja loput ovat melko varmasti tiedossa. Samalla on hyvä tilaisuus katsastaa, että mitä osakkeita kotimaisesta pörssistä on tullut hankittua. Alla olevasta kuviosta näkyvät salkkuni kotimaiset osakkeet, sekä näiden osinkojen kehitys verrattuna viime vuoteen. Yleinen linja näyttää mukavan nousujohteiselta. Ainostaan Nokia on laskemassa osinkoa reilusti sejä Citycon hieman (tai siis osinkoa & pääomanpalautusta). Nollaosinkoja tarjoaa hiljattain pörssiin listautunut Heeros, sekä ongelmayhtiöt Outotec ja Talvivaara.


Saan bruttona osinkoja suomisalkusta 2017 aikana kaiken kaikkiaan 2241 euroa. Viime vuonna summa oli 2058 euroa ja vuonna 2015 1499 euroa. Osinkoja tulee siis aiempaa enemmän, johon toki vaikuttavat myös lisäostot. Uusina tulokkaina salkkuun on viime vuoteen verrattuna tullut osinkoja maksavista firmoista Consti, Suomen Hoivatilat, Stora Enso ja YIT. Lisäksi Heeros on uusi tulokas, mutta tämä ei näy osingoissa.

Suomisalkkuni markkinahinta on tämän päivän arvoilla 63838 euroa, eli osinkopotti vastaa n. 3,5%:ia. Kyllä tämä käyttötilit voittaa. Toinen näkökulma asiaan salkun hankinta-arvo, joka on 39979 euroa. Tälle summalle osinkotuotto onkin jo mukavat 5,6%. Vuosien varrella osingot aikanaan maksavat sitten koko salkun hankintahinnan takaisin. Laiskan sijoittajan kelpaa vierestä katsella :)

Mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä kaikille!

8 kommenttia:

 1. Pari virhettä sattui silmään:
  Sammon osinkoehdotus tälle keväälle on 2,30 ja Nokian 0,17.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomiosta, korjattu. Virhe oli taulukossa, ei kuitenkaan saaduissa brutto-osingoissa.

   Poista
 2. PIHLIS maksoi osinkoa 0,15 euroa lapulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä näkyy, en edes tarkistanut tätä kun muistelin että PIHLIS ei osinkoa maksa tänäkään vuonna. Olihan sinne tilille tippunut reilut 12 euroa, jospa siksi jäi huomaamatta :)

   Vieläköhän tästä meikäläisen taulukosta löytyisi joku virhe vielä... Aika pahassa pääsiäisterässä on tullut näköjään oltua, kun kolme virhettä löytyi :)

   Poista
  2. Ainakin Nokian osinko on listattu sekä samana eurosummana, että pienentyneenä prosenttisarakkeessa.

   Poista
  3. Totta, fiksattu, kiitos! Korjasin taulukosta aiemmin vain tuon vertailuprosentin, en summaa.

   Nyt taulukossa lienee sitten kaikki kohdallaan, tosin edellisten fiksausten valossa en ole asiasta niinkään varma :)

   Poista
 3. http://pikkusijoittajat.blogspot.fi/2017/04/veroilmoitus-ja-tarkeat-vahennykset.html?m=1

  Ei liity suoraan mutta tavallaan osinkoihin.Mitä vähennyksiä olet itse laittanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse asiassa ole laittanut kovinkaan montaa vähennystä. Työhuonevähennystä saan muutenkin koska teen etätöitä ansiotulotarkoituksessa. Lisäksi osakesäästäjien jäsenyys. Säilytys ym. palkkiot eivät mene omavastuun 50 e yli. Ehdotuksia otetaan vastaan :)

   Poista