perjantai 4. tammikuuta 2019

Uusi vuosi, uusi osto-ohjelma: LWCR

Tavoitteenani on puolen miljoonan salkku viidessä vuodessa, ja kuten ko. bloggauksen keskusteluissa kävi ilmi, tämä vaatii merkittäviä lisäsijoituksia. Minimitavoitteena on 2000 euroa sijoituksia per kuukausi. Omalta osaltani tästä hoituu toinen puoli kuukausittaisella ETF-säästämisellä ja toinen tonni sitten tulee erilaisista lisäsijoituksista.

Tänä vuonna ja jatkossakin tulen siten tekemään lisäsijoituksia varsin usein. Nyt markkinamyllerryksen keskellä mukava tapa tehdä lisäsijoituksia on erilaiset osto-ohjelmat, jossa ostetaan valittua arvopaperia laskevaan kurssiin. Minulla näitä osto-ohjelmia menossa tällä hetkellä kaksi (kts. merkintä).

Aloitin tänään uuden osto-ohjelman LWCR-ETF:ään. Kyseessä on globaali, kehittyneille markkinoille sijoittava ETF, joka seuraa MSCI World Low Carbon Leaders -indeksiä. Kyseinen indeksi on MSCI World -indeksin ala-indeksi, joka sisältää markkina-arvopainotettuna 23 kehittyneen markkinan yrityksiä, joista on poistettu merkittävää hiiliriskiä sisältävät yritykset. Edellä linkitetystä indeksin kuvauksesta löytyy tarkempi metodologia. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana tämä indeksi on peitonnut pienellä marginaalilla MSCI World -pääindeksin. Oma ajatukseni on että tulevaisuudessa hiiliriskin välttely korostuu entisestään, joten tämä ETF on hyvä tapa sijoittaa laajasti kehittyneille markkinoille.

ETF:n koko nimi on monimutkaisesti muotoiltu "Amundi Index Equity Global Low Carbon - UCITS ETF". Total expense ratio (TER) tässä on 0,25% pa ja osingot uudelleensijoitetaan.

Markkina-arvopainotuksesta kun on kyse, niin USA:n painoarvo on yli 61%. Kaukana perässä tulevat sitten Japani (8%), UK (5%), Ranska (4%) ja Kanada (4%). LWCR:ää saa ostettua Xetrasta, ja se on mielestäni paras tätä indeksiä trackaava ETF mitä suomi-sijoittaja voi ostaa (jenkkipörssistä löytyisi mm. CRBN ja LOWC ETF:t, jotka ovat samantyyppisiä).

Tämän päivän osto oli n. 1500 euron kokoinen: 7kpl LWCR:ää kurssiin 214,4 e/kpl. Osto-ohjelma noudattaa 5% pudotuksia indeksissä ja näyttää tältä:
 • 1. ostotaso: 203,7 euroa
 • 2. ostotaso: 193,5 euroa
 • 3. ostotaso: 183,8 euroa
 • 4. ostotaso: 174,6 euroa
 • 5. ostotaso: 165,9 euroa
Nyt vain odottelemaan markkinoiden droppaamista, niin pääsee ostamaan tätä lisää :)

2 kommenttia:

 1. Mitä aiot tehdä, jos markkina ei droppaakaan tarpeeksi? Teetkö lisää osto-ohjelmia, ostatko jotain nouseviin kursseihin vai istutko käteisen päällä tuotot menettäen?
  -Teemu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostan joka tapauksessa lisää nouseviin kursseihin kuukausittaisen ETF-ohjelman puitteissa 1000 euron verran. Ja uskoisin että lisäostoja tulee muuallekin joka tapauksessa markkinakehityksestä huolimatta.

   Lähinnä ongelma liittyy siis tähän ETF:ään. Suurin "riski" kai on se, että tätä ei sitten tule ostettua lisää... Alaspäin suuntautuvan osto-ohjelman hyöty taas on siinä, että tulee sitouduttua lisäostoihin markkinan dropatessa.

   Poista