lauantai 2. helmikuuta 2019

ETF-kuukausisijoitusten korotus, jatkossa 1500 e/kk

Moni tuntee Nordnetin merkintäpalkkiottoman kuukausisijoitus-mahdollisuuden ETF:iin. Itse olen sitä käyttänyt jo pidemmän aikaa, sillä se on äärimmäisen kustannustehokas ja helppo tapa sijoittaa ETF:iin. Sen verran hienosta jutusta on kyse, että olen sitä suositellut muillekin, ilman affiliate linkkejäkin :)

Olen tehnyt hiljattain viisivuotistavoitteen puolen miljoonan salkusta. Salkku nykykoossaan on vähän alle puolet tuosta, eli erittäin merkittäviä lisäsijoituksia tarvitaan markkinanousujen lisäksi. Tästä syystä tein tänään merkittävän "inflaatiokorjauksen" kuukausittaisiin ETF-sijoituksiini. Aiemman 1000 euron sijaan jatkossa Nordnetin ETF-kuukausisijoitusten kautta menee yhteensä 1500 euron edestä sijoituksia. Vaikka nostan summaa, jatkan edelleen samoilla neljällä ETF:llä kuin aiemminkin.

Kuukausisijoitukseni jakaantuvat jatkossa seuraavasti (nämä luvut ovat hinta-arvioita prosentuaalisen 50/20/15/15 jakauman perusteella, todellinen toteutus eroaa ETF:ien osuuksien koon perusteella jonkin verran):
 • 750 euroa, DXSU: DB X-trackersin ETF, joka sijoittaa kehittyvien markkinoiden valtionlainoihin. Kulut 0,55% pa. 
 • 300 euroa/kk, IS3N: iSharesin ETF, kattaa kehittyvien markkinoiden yritykset harvinaisen kattavasti, sisältäen sekä suuret että pienet yritykset. Kulut 0,25% pa, osingot uudelleensijoitetaan. 
 • 225 euroa/kk, DXET: DB X-trackersin EURO STOXX 50 -indeksiin sijoittava ETF. Kulut superedulliset 0,09%, osingot uudelleensijoitetaan.
 • 225 euroa/kk, DX2J: DB X-trackersin eurooppalaiset pienyhtiöt -ETF (MSCI Europe Small Cap Index). Kulut 0,40%, osingot uudelleensijoitetaan.
Näiden lisäksi teen sitten erillisiä sijoituksia sitä mukaan kun sopivia paikkoja ilmenee ja kassaa riittää. Tammikuu oli taas mielenkiintoinen kuukausi markkinoilla, kun vähän joka puolella nähtiin merkittävää kurssien nousua. Tuntuu että vuosikymmenen pituinen nousukausi sai taas vähän jatkoaikaa. Ehkäpä ne oston paikat taas häämöttävät jossain vaiheessa.

6 kommenttia:

 1. Morjesta. Mielenkiinnosta, oletko koskaan edes harkinnut Nordnetin supereita osakepoiminnan sijaan / lisäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi. En ole oikeastaan harkinnut. Haluan laajempaa hajautusta kuin mitä supereilla saa, ja kotimaisia osakkeita voi omistaa varsin edullisesti muutenkin. Toki osingoista menee verot. Ehkäpä tuleva osakesäästötili korjaisi tuonkin asian.

   Osakepoimintahan minulla on muutenkin 40% salkusta (30% pidemmän aikavälin tavoitteena), loppu on indeksoitu ETF:illä.

   Poista
 2. Hei! Miten olisi EUNK korvaamaan DXET ja DX2J? Alemmat kulut korvaamaan monimutkaisempi järjestely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morningstarin mukaan EUNK sijoittaa suuriin eurooppalaisiin firmoihin. Eli sikäli melko sama profiili kuin DXET. Ja melko samat kulut (0,08 & 0,09).

   DX2J taas sijoittaa pieniin firmoihin, mikä oli alunperinkin syy miksi tähän menee sijoituksia...

   Poista
  2. EUNK sijoittaa suuriin ja keskisuuriin yrityksiin euroopanlaajuisesti indeksin mukaisin painoin, lisäksi mukana ei-euro maiden yritykset (kuten Iso-Britannia, Sveitsi, Norja jne). Euro stoxx 50 (DXET) sisältää vain euro-maat ja vain kaikkein isoimmat yritykset. DXET keskimääräinen yrityksen market cap n. 60 miljardia, kun EUNK vastaava luku on 38 miljardia. Joka tapauksessa hajautukseltaan ja keskisuurien yritysten mukana oleminen tekee sen, että valinta on minusta parempi kuin DXET. Jos tuon lisäksi kaipaa vielä vähän DX2J maustetta, en ole sitä vastaan. Harkitse ainakin :)

   Poista
  3. Joo, ei tuo huono olisi, ja saattaisin jopa valita sen jos olisin nyt aloittamassa kk-sijoittamisen. Toisaalta tykkään pitää homman yksinkertaisena, ja DXET:hen on mukava jatkaa kun sinne on lähes kymmenen vuotta tullut sijoitettua :) Aikalailla samaa rataa menevät noiden kahden ETF:n kurssikäyrät, joillain periodeilla tulee vähän eroa.

   Poista