lauantai 29. kesäkuuta 2019

2019 / Q2: pääoma kasvoi 6,6 %

Siinä missä Q1 oli sijoitushistoriani parhaita, vuoden 2019 Q2 jatkui vähän rauhallisemmalla nousulla. Normaalien kuukausisijoitusten lisäksi tein lisäsijoituksia Stora Ensoon ja Nordeaan, ZRPR-ETF:ään, sekä Beyond Meatiin (BYND).

Näistä jälkimmäinen ansaitsee erityismaininnan. Sijoitin "keinolihaa" eli lihaa muistuttavaa kasvisruokaa tekevään yritykseen hieman sen listautumisen jälkeen (kts. merkintä). Olin hyvin vähällä olla sijoittamatta, koska hinnoittelu vaikutti karkaavan käsistä heti kättelyssä. Listaushinta oli 25 dollaria, itse ostin osaketta 64 dollarilla, ja hinta on nyt yli 160 dollaria. BYND:in hinnoittelu on siis edelleen aikamoisella laukalla. Ajattelin silti pysyä kyydissä, koska parin tuhannen euron pikavoiton sijaan olisi mielenkiintoista katsoa tämä case "loppuun".

Seuraavassa on kerrottu kvartaalin avainluvut. Itselläni on tavoitteena sijoittaa noin 2000 - 3000 euroa uutta rahaa joka kuukausi ja tämä toteutui tälläkin kertaa. Tätä summaa on tarkoitus nostaa merkittävästi jos markkinat lähtevät laskuun. Käteiskassa kasvoi n. 35000 euroon.
  • Uusi sijoitettu pääoma 2019 Q2 aikana: 8006 euroa
  • Pääoman kasvu yhteensä (pl. osingot): 17569 euroa (6,6 %)
  • Tuotto (pl. osingot): 9563 euroa (3,5 %)
  • Käteiskassa: 35000 euroa (n. 5000 euroa lisäystä)
Alla olevasta seurantakuviosta näkyy että matka kohti 300 000 euroa on tapahtunut viime aikoina melko nopeasti. Jos nousuvire vielä jatkuu, niin tämä virstanpylväs menee todennäköisesti rikki loppuvuoden aikana.


Tulevan kuukauden aikana blogia tulee varmaan päivitettyä melko harvakseen. Kesä on hyvää aikaa pitää taukoa sijoitusasioistakin. Näyttää myös siltä että välttämättä mitään hurjia ostonpaikkoja ei olisi edes tulossa. USA:n ja Kiinan välisessä kauppakiistassa on juuri nyt tapahtumassa ilmeisesti pientä liennytystä, mutta nämäkin asiat toki muuttuvat nopeasti.

Mukavaa kesää kaikille blogin lukijoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti