perjantai 30. heinäkuuta 2021

Kesäostoksia: Kiinaa ja kaurajuomaa

Kesälomilla aika hidastuu ja blogin päivittelykin on jäänyt vähemmälle. Hyvä niin! :)

Täysin en ole malttanut olla seuraamatta markkinoita. Tein tällä viikolla kaksi ostosta, jotka lähtivät liikkeelle kurssiheilahteluista seuraamissani indekseissä ja osakkeissa.

Viikon ensimmäinen osto tapahtui tiistaina. Ostin iShares MSCI China (ICGA) ETF:ää noin tonnilla lisää. Tuohon päivään kulminoitui pidempiaikainen kiinalaisten osakemarkkinoiden lasku, joka liittyy moneen asiaan. Erityisesti Kiinan teknosektori (esim. Alibaba & Tencent) on kärsinyt Kiinan viranomaisten kanssa käydyistä väännöistä ja myös Kiinan ja USA:n välisistä jännitteistä. 

Onnistuin tällä lisäostolla poimimaan ainakin hetkelliset pohjat. Kiinan valtion mediat alkoivat tyynnytellä markkinoita seuraavana päivänä, ja markkinat lähtivät ainakin hetkellisesti palautumaan. Oma Kiina-caseni on kuitenkin erittäin pitkällä tähtäimellä, joten tämänkin oston järkevyys punnitaan vuosikymmenten kuluessa.

Eilen ostin uutena osakkeena salkkuun Oatlyä (90 kpl hintaan 17,89 dollaria/osake). Oatly on tunnettu kaurajuomistaan tai "kauramaidosta", ja moni näkee siinä samaa potentiaalia kuin Beyond Meatissa. Erittäin kuuma toimiala ja Oatly on tässä jonkinmoinen brändijohtaja. Oatlyn listaushinta oli 17 dollaria ja se kävi parhaimmillaan yli 28 dollarissa. Nyt kun osake on odotetun alkuhypen jälkeen pudonnut lähelle listaushintaa, päätiin hypätä kyytiin. Toinen erä lähtee sitten jos osaketta saa huomattavasti halvemmalla vielä.

2 kommenttia:

 1. Peesasin sua vähä tuossa oatlyssä. Saas nähä, aika nihkee ilta oli eile, en tiiä ennakoiko surkeeta q2 mikä julkastaa 16.8

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä!

   Itse yritän katsoa tämän kanssa vuosien päähän, mutta pomppuista on varmaan luvassa.

   Näkisin niin, että listaushinta oli hinnakas (koska potentiaali kova), sitten hinnoittelu lähti täysin lapasesta, ja nyt ollaan takaisin siinä melko kalliilla arvostuksella, joka perustuu tulevaisuuden odotuksiin.

   Itse olen melko mielelläni laittamassa tonnin tai pari lisää Oatlyyn, jos osakkeen hinta laskee vielä reilusti. Eli vähän aikaperspektiivistä kiinni, että onko osakkeen hinnan lasku lähiaikoina uhka vai mahdollisuus :)

   Poista