torstai 19. elokuuta 2021

Kesäsiivous, salkun spekulatiivista päätä pihalle

Kesälomien päätteeksi tyhjensin talouteen kertynyttä ylimääräistä roinaa. Pitkien lihavien vuosien jälkeen on kertynyt jos jonkinlaista hilavitkutinta ja turhia koriste-esineitä. Näiden myymisen jälkeen olo on parempi, kevyempi, jotenkin huolettomampi.

Yllä oleva oli silkkaa metaforaa :)

Todellisuudessa laitoin tiistaina pihalle salkun spekulatiivisen pään "high multiple" sijoituksia, jotka tuntuvat pikkuhiljaa hiipivän alaspäin muun markkinan noustessa. Kun elvytystä pikku hiljaa puretaan ja joskus keskuspankkien ohjauskorotkin nousevat, niin en odota mitään ruusuista kehitystä osakkeille joiden tuotot ovat jossain 5+ vuoden päässä tai liiketoiminta perustuu muuten suuriin tulevaisuuden odotuksiin.

Pihalle lähti koko positioni Quantumscapesta (20,37 dollaria/kpl), Ontrakista (20,97 dollaria/kpl) & Meatehcistä (5,1 dollaria/kpl). Myynti oli yhteensä alle 3k ja verotukseen näistä tuli yhteensä n. tonnilla tappioita. 

Voin harkita näiden ottamista salkkuun joskus takaisin, mutta toisaalta rahat voisi käyttää johonkin muuhunkin. Esim. lisäosto Oatlyyn houkuttaa jos osakkeen hinta jatkaa laskuaan. Oatly -sijoitushan on myös spekulatiivinen, mutta tällä firmalla on kuitenkin liiketoimintaa jonka odotan kasvavan ajan yli.

Yleisemmin olen odottavalla kannalla markkinoilla ja sijoitukset ovat tällä hetkellä pääasiassa holdissa. Mm. Kiinan markkinoilla tapahtuu mielenkiintoisia asioita, joista on vaikeaa ottaa selvää. Loppuvuonna muutenkin voisi olla ihan terveellistä että melko kuumat markkinat (varsinkin Jenkeissä) ottaisivat vähän takapakkia. Siksikin kerään tällä hetkellä käteiskassaa.

1 kommentti:

  1. Myyntien ajoitus oli ainakin Ontrakin osalta kohdallaan. Kurssi tippui yli 40% 11,5 dollariin perjantaina... Joskus käy tuuri :)

    VastaaPoista