lauantai 24. elokuuta 2024

Ostin Ponssea

Ponsse on suomalainen perinteinen metsäkonevalmistaja. Ponssen tuotteet kuten Scorpionit ovat äärimmäisen edistyksellisiä vehkeitä ja käytännössä alan johtavaa teknologiaa.

Ponssen osake on kyntänyt viimeiset viisi vuotta aikalailla paikallaan, vaikka välillä on käyty ylempänä. Iso isku oli Venäjän markkinoiden menetys.

Ostin perjantaina kurssiin 22,8 e/kpl Ponssea salkkuu 100 kpl eli reilulla parilla tonnilla. Vaikka olen viime aikoina päättänyt panostaa käteiskassan kasvattamiseen, niin en malttanut olla tekemättä avausostoa Ponsseen. Olen sen verran pitkään ostoa pohtinut, että alkoi tulla olo että "nyt tai ei koskaan". Katsotaan josko osto olisi osunut aallonpohjaan ja tästä alkaisi uusi pidempi nousu :)

maanantai 5. elokuuta 2024

Romahdus - taas se on täällä

Noniin, pitkästä aikaa markkinoilla tapahtuu.

Pari viikkoa sitten kirjoittelin että markkina tuntuu olevan kuplautumassa ja olisi hyvä alkaa kasvattaa käteiskassaa. No, kovin pitkään sitä ei ehtinyt sitten kasvattaa :)

Markkinat ovat nyt romahtaneet jo useampana päivänä varsin tanakasti, ja erityisesti tänään (maanantai 5.8.) on nähty aika hurjia lukuja. Erityisesti tekno-osakkeet ja indeksit, mutta myös kokonaiset markkinat (kuten Japani) ovat vapaapudotuksessa.

Ilmeisesti markkinoilla korjataan sekä yliarvostuksia että spekuloidaan taantumalla. Tämähän olisi se erittäin pitkään odotettu taantuma.

Minä sanon tervetuloa kurssipudotus! Netto-ostajana tämä on ihan mukavaa, vaikka valitettavasti käteiskassa ei olekaan erityisen pullea vielä.

Jotain tällaisena päivänä pitää ostaa lisää. Laitoin noin 800 euron lisäsijoitukset tänään sekä AI-ETF:ään (tikkeri: WTI2) että automaatio & robotiikka -ETF:ään (tikkeri: 2B76). Ensimmäinen näistä laskussa melkein 7% ja toinenkin noin 5%.

Nasdaq olisi myös komeassa laskussa, mutta ehkä säästelen lisäpaukkuja Nasdaq-ETF:ään vielä hetken, jos pudotus vaikka jatkuisi useamman viikon.

Jos pudotus oli tässä, ikäänkuin nousumarkkinan välikorjauksena, niin tulipahan sentään jotain ostettua. Mutta jotenkin tuntuu siltä että laskettelu voisi jatkuakin. Seurataan mielenkiinnolla ja jatketaan ehkä ostoja!