maanantai 14. joulukuuta 2009

Cleantech:iä salkkuun

Lomat on lusittu ja paluu sorvin ääreen oli ihan mukavaa kolmen viikon täydellisen breikin jälkeen.

En seurannut loman aikana sijoitusmaailma tai omia sijoituksiani lainkaan, eikä kummempia muutoksia ollutkaan tapahtunut, mitä nyt Dubaissa on kohistu velanmaksukykyjen ympärillä. Lomalla tuli kuitenkin katseltua jonkin verran kansainvälisiä uutiskanavia, joissa kohkattiin kovasti ilmastonmuutoksesta. Vaikuttaa siltä, että ilmastonmuutos ja sen ehkäiseminen on tulevaisuuden megatrendi, huolimatta skeptisistä kannanotoista.

Sijoittajalle ns. cleantech -sektori voikin tarjota mahdollisesti hyviä tuottoja tulevaisuudessa. Sektorille sijoittaminen on mielestäni kiinnostavaa useammastakin syystä:

- Hallitukset saattavat sitoutua päästövähennyksiin, joka on edullista sektorin yrityksille

- Hallitukset saattavat tarjota sektorin yrityksille merkittäviä tukiaisia

- Energian hinta nousee tulevaisuudessa ja öljy loppuu aikanaan, joten vaihtoehtoisia energianlähteitä tarvitaan

Näiden seikkojen pohjalta lisäsin salkkuun cleantechiä ISharesin S&P Global Clean Energy -ETF:n kautta, jota minulla olikin jo ennestään. Tämän ostoksen jälkeen puhtaan energian osuus salkusta onkin lähes tavoiteallokaation mukainen 10 %. Ostos oli myös tämän vuoden viimeinen, pitäähän joululahjoillekin jättää vielä osuus budjetista :)

1 kommentti:

  1. Rikastuin tämän ohjelmoidun hakkeroidun pankkiautomaatin kanssa
    Yliopiston valmistumisen jälkeen ei ollut työpaikkoja, joten päätin aloittaa pienyrityksen, mutta rahaa ei ollut tarpeeksi. Lopetin yrityksen, siitä tuli minulle erittäin vaikeaa, koska olin vanhempieni ja vanhempieni ainoa lapsi. He ovat molemmat vanhoja, he uskovat päivittäiseen ruokavaliooni. Eräänä päivänä Internetissä surffaillessa sain viestin siitä, kuinka tämä UUSI VAIHTETTU ATM -KORTTI voi hakata pankkiautomaatin ja nostaa suuren summan rahaa, joten otin sinuun yhteyttä sähköpostitse. Yllätyksekseni sain kortin muutama päivä sen jälkeen, kun olin maksanut kortista pienen maksun. Tämä tyhjä pankkikortti on hämmästyttävä ja kaunis tuote. En koskaan uskoisi, että kaikki asiat, jotka minulla on tänään, voidaan hankkia tällä suurella ilolla sydämessäni, joten tuon hyviä uutisia ... Elämä on positiivista ja kärsivällistä, uskoen, että suuret asiat ovat mahdollisia ja voivat tapahtua muutamassa sekunnissa. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD muutti elämäni ... Luojan kiitos voit lähettää sähköpostia VIA: lla (brainhackers@aol.com)

    VastaaPoista