perjantai 18. joulukuuta 2009

Uutta tutkimustietoa markkinoiden ajoituksen ja osakevalinnan vaikutuksesta tuottoihin

Uusimmassa Arvopaperi lehdessä on mielenkiintoinen juttu Anders Ekholmin tekemästä tutkimuksesta.

Tutkimus on löytänyt mielenkiintoisen reseptin rahastojen ylituotoille: aktiivinen osakevalinta ja passiivinen ajoitus. Rahastot, joiden osakevalinta-aste oli korkein, ja markkina-ajoitusaste pienin, saivat 5,3 prosentin ylituottoja markkinaan ja 6 prosentin ylituottoja keskiarvorahastoon nähden. Tutkimus toteutettiin jenkkimarkkinoilla.

Ilokseni voin todeta, että tämä on ollut myös oman lyhyen sijoitusurani keskeisiä reseptejä. Osta ja pidä -strategia, joka keskittyy hyvien osakkeiden etsimiseen ja niiden pitäminen pitkän aikaa noudattaa kutakuinkin tutkimuksen reseptiä.

Nämä siis ensi tunnelmat Arvopaperin jutun perusteella. Tutustun tutkimukseen myöhemmin suoraan ja kirjoittelen sitten mahdollisia lisäpohdintoja.

2 kommenttia:

  1. Tässä muuten hyvä vastine tutkimuksesta: http://www.seligson.fi/suomi/ajankohtaista/kysymys_vastaus/show_item.asp?itemID=84

    VastaaPoista
  2. Kiitos linkistä, mielenkiintoista pohdintaa. Omassa toiminnassahan noita tuloksia on hieman vaikea hyödyntää, ellei sitten ota opiksi kehoitusta olla ajoittamatta markkinoita. Ja tämänhän tiesimme jo muista lähteistä :)

    VastaaPoista