perjantai 18. joulukuuta 2009

Uutta tutkimustietoa markkinoiden ajoituksen ja osakevalinnan vaikutuksesta tuottoihin

Uusimmassa Arvopaperi lehdessä on mielenkiintoinen juttu Anders Ekholmin tekemästä tutkimuksesta.

Tutkimus on löytänyt mielenkiintoisen reseptin rahastojen ylituotoille: aktiivinen osakevalinta ja passiivinen ajoitus. Rahastot, joiden osakevalinta-aste oli korkein, ja markkina-ajoitusaste pienin, saivat 5,3 prosentin ylituottoja markkinaan ja 6 prosentin ylituottoja keskiarvorahastoon nähden. Tutkimus toteutettiin jenkkimarkkinoilla.

Ilokseni voin todeta, että tämä on ollut myös oman lyhyen sijoitusurani keskeisiä reseptejä. Osta ja pidä -strategia, joka keskittyy hyvien osakkeiden etsimiseen ja niiden pitäminen pitkän aikaa noudattaa kutakuinkin tutkimuksen reseptiä.

Nämä siis ensi tunnelmat Arvopaperin jutun perusteella. Tutustun tutkimukseen myöhemmin suoraan ja kirjoittelen sitten mahdollisia lisäpohdintoja.

3 kommenttia:

 1. Tässä muuten hyvä vastine tutkimuksesta: http://www.seligson.fi/suomi/ajankohtaista/kysymys_vastaus/show_item.asp?itemID=84

  VastaaPoista
 2. Kiitos linkistä, mielenkiintoista pohdintaa. Omassa toiminnassahan noita tuloksia on hieman vaikea hyödyntää, ellei sitten ota opiksi kehoitusta olla ajoittamatta markkinoita. Ja tämänhän tiesimme jo muista lähteistä :)

  VastaaPoista
 3. Rikastuin tämän ohjelmoidun hakkeroidun pankkiautomaatin kanssa
  Yliopiston valmistumisen jälkeen ei ollut työpaikkoja, joten päätin aloittaa pienyrityksen, mutta rahaa ei ollut tarpeeksi. Lopetin yrityksen, siitä tuli minulle erittäin vaikeaa, koska olin vanhempieni ja vanhempieni ainoa lapsi. He ovat molemmat vanhoja, he uskovat päivittäiseen ruokavaliooni. Eräänä päivänä Internetissä surffaillessa sain viestin siitä, kuinka tämä UUSI VAIHTETTU ATM -KORTTI voi hakata pankkiautomaatin ja nostaa suuren summan rahaa, joten otin sinuun yhteyttä sähköpostitse. Yllätyksekseni sain kortin muutama päivä sen jälkeen, kun olin maksanut kortista pienen maksun. Tämä tyhjä pankkikortti on hämmästyttävä ja kaunis tuote. En koskaan uskoisi, että kaikki asiat, jotka minulla on tänään, voidaan hankkia tällä suurella ilolla sydämessäni, joten tuon hyviä uutisia ... Elämä on positiivista ja kärsivällistä, uskoen, että suuret asiat ovat mahdollisia ja voivat tapahtua muutamassa sekunnissa. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD muutti elämäni ... Luojan kiitos voit lähettää sähköpostia VIA: lla (brainhackers@aol.com)

  VastaaPoista