maanantai 8. helmikuuta 2010

Mitkä ostokohteet ovat houkuttelevia juuri nyt?

Laiskan sijoittajan sijoitusstrategiaan kuuluu valikoiva osta ja pitkäaikainen, lähes järkkymätön pidä. Aivan viime aikoina markkinat ovat laskeneet voimakkaasti lähes joka puolella ja monet jo yliarvostetun tuntuiset ovat halventuneet lähemmäksi potentiaalisia ostotasoja. Kysyisinkin nyt blogin lukijoilta:

Mitkä ostokohteet ovat mielestäsi houkuttelevia juuri nyt?

Itse olen miettinyt mm. seuraavia vaihtoehtoja:

 • Yleinen emerging markets ETF - Kehittyvät markkinat ovat edelleen (lähi)tulevaisuuden megatrendi ja pitkään salkkuun varmasti kohtuullisen hyvä hankinta tälläkin hetkellä.
 • Jenkkiläisiin pienyhtiöihin sijoittava ETF (esim. VBR) - Jenkkilä on tällä hetkellä alipainotettuna salkussani ja viimeisten viikkojen aikana on nähty voimakasta laskua. Toisaalta parhaat ostopaikat olivat jo alkuvuonna. Olisiko nyt hyvä hetki lähteä näille markkinoille mukaan, vai vasta esim. muutaman vuoden päästä?
 • Kotimainen hyvää osinkoa takova yritys, esim Fortum, TeliaSonera tai Kone. Näistä Koneen kurssi on jo noussut melko korkealle, mutta täysin ansaitusti. Fortum ja TS ovat vielä mielestäni kohtuullisissa ostohinnoissa.
 • Pitkän koron rahasto, esim Seligson Euro-obligaatio. Korkosijoitukset puuttuvat vielä portfoliostani kokonaan. Pitkien korkojen rahastojen tuotto ei korreloi paljoakaan osakemarkkinoiden kanssa (korrelaatio voi olla jopa negatiivinen). Olen ajatellut aloittaa sijoittamisen pitkiin korkoihin pikku hiljaa tämän vuoden aikana, lisäten panostusta vuosittain parin seuraavan vuoden aikana. Olisiko nyt hyvä hetki lähteä pienellä summalla mukaan?

4 kommenttia:

 1. Liekö mahdollisesti nouseva korkokehitys jo pitkien korkojen hinnoissa vai onko lyhyen-keskipitkän aikavälin tuotto-odotus melkoisen heikko korkotason todennäköisesti lähtiessä nousuun?

  VastaaPoista
 2. Samaa mietin itsekin. Pitkien korkojen tuotto toki riippuu myös korkotasojen nostamisen tahdista. Tämän takia suunnittelinkin kasvavien ostojen strategiaa pitkän koron suhteen, eli esim. 1000 e tänä vuonna, 2000 e 2011, ja 3000 e vuonna 2012. Näin tulisi hieman hajautusta ja todennäköisyys sopivalle ostoajankohdalle kasvaisi...

  VastaaPoista
 3. Laittaisin kehittyville markkinoille...

  VastaaPoista
 4. TeliaSonera tai NYSE:KFT

  - tuoki

  VastaaPoista