torstai 4. helmikuuta 2010

Ristiriitaisia tunnelmia

Edellisessa merkinnässäni ennustin, että Fortumin tulosjulkistus osuu odotuksiin, Rautaruukki on pettymys ja Teleste ylittää odotukset. Näin myös kävi - Fortumin kurssi ei muuttunut kovin paljon (-0.64%), Rautaruukki romahti -5,36 % ja Teleste kipusi tasan kolme prosenttia. Näköjään sokea kanakin osuu joskus oikeaan... Tulevia tulosjulkistuksia en uskalla veikata, sillä vastaavaa osumatarkkuutta en pystyne ylläpitämään :)

Osinkoja tulee melko hyvin Fortumilta, kokonaista 1 euroa per osake! Ennakkoarvelut Fortumin osinkokunnosta osuivat siis oikeaan. Rautaruukki ja Teleste eivät osinkorintamalla tarjoile mitään erityistä herkkua. Samoin niukkaa osinkolinjaa jatkaa Neste Oil, jonka tämän aamuinen tulos oli pettymys.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä että tulokset ovat tippuneet kautta linjan, mutta positiivisia ja negatiivisia yllätyksiä tulee suhteellisen samassa suhteessa. Tulosten jakautuminen molempiin suuntiin ennakkoarvioihin nähden on varsin luonnollista ja näyttää siltä, että markkinat eivät ole keskimäärin syyllistyneet ylilyönteihin hinnoitellessaan suomalaisia osakkeita. Toisaalta jatkossa osakepoiminta tulee olemaan paljon vaikeampaa kuin vuonna 2009, jonka alkupuoliskolla lähes jokainen osakeosto oli melkoinen arvosijoitus.

Jatketaan seurantaa: salkkuni yrityksistä tulokset julkistaa tällä viikolla vielä Amer Sports, Kesko ja Sponda.

2 kommenttia:

  1. Kirjoitat kivasti - ja asiaa.
    Oletko koskaan harkinnut ryhtymistä kirjoittajaksi sivustolle wwww.piksu.net.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos! Ei ole kovin tuttu sivusto tuo piksu eli en ole osannut harkita. Pitääpä tutustua paremmin.

    VastaaPoista