perjantai 7. toukokuuta 2010

Ostan usein ale-tuotteita - niin nytkin

Silloin kun laadukkaita tuotteita myydään alennuksella, kannattaa valveutuneen kuluttajan ajoittaa tälle ajalle hankintansa. Itse pyrin esimerkiksi ostamaan kerralla kasan laadukkaita paitoja alennusmyyntien aikaan.

Sama periaate pätee myös osakemarkkinoilla. Viime vuoden alennusmyynnit sijoittuivat kevääseen ja samoin taitaa olla tänäkin vuonna. Taustalla tässä(kin) ovat toki fundamentit, mutta toisaalta markkinoilla on tapana reagoida liioitellusti sekä myötä- että vastamäessä.

Tänään alekoriin tarttui erä Spondaa ja jopa hieman halvemmalla hinnalla kuin viime vuoden keväänä. Olin ajatellut jossain vaiheessa lisätä sijoituksia Spondaan ja vuoden alussa hinnat olivat jo "ärsyttävän" korkealla lisähankintoja ajatellen. Käytin siis mahdollisuuden lisähankintaan nyt.

Jos alennusmyynnit jatkuvat tai vielä paranevat tästä, niin olen tiukasti mukana jatkossakin tavallista suuremmilla panostuksilla. Toisaalta tällaisia tilanteita varten varaamani käteiskassa ei kestä loputtomiin. En oikeastaan tiedä kumpaa pitäisi toivoa/pelätä enemmän - alennusmyyntien loppumista vai pitkittymistä?

2 kommenttia:

  1. Kerrankin oli ajoitus kohdallaan - ainakin lyhyellä aikavälillä. Sponda on tällä hetkellä nousussa 7,5 prosenttia.

    VastaaPoista
  2. Sponda on monissa arvioissa "OSTA/VÄHENNÄ"-kategoriassa, mutta jos yhtään tarkemmin firman tasetta tarkastelee ja katsoo mihin toimitilakehitys on meillä Suomessa menossa, niin tajuaa ettei tuo osto ollut yhtään hullumpi.

    Itse tankkasin Spondaa hieman turhan tuhdisti kalliilla, mutta tein pari tasapainottavaa ostoa tammi-helmikuussa.

    Hyvä ostos.

    VastaaPoista