torstai 1. heinäkuuta 2010

2010 / Q2 Tilinpäätös

Siinä missä edellisen kvartaalin lopussa sijoitukset näyttivät nousujohteiselta, ei samaa voi sanoa toisesta neljänneksestä. Tämä ei tietysti ole pitkäaikaiselle sijoittajalle mikään yllätys - mukaan mahtuu nousuja ja laskuja.

Sijoitukset

Tällä kvartaalilla lisäsin sijoituksia kolmeen otteeseen (Oriola-KD, Sponda ja DB-X Emerging markets ETF). Keskimäärin kuukaudessa sijoitussumma oli 780 euroa, mikä on edelleen enemmän kuin tavoittelemani 600 euron keskiarvo. Loppuvuodesta hidastankin varmaan hieman tahtia. Vaikka tein lisäsijoituksia, sijoitusten kokonaisarvo laski reilulla tuhannella eurolla. Markkinat ovat olleet aikamoisessa myllerryksessä, mutta olen yrittänyt olla ajattelematta asiaa liikaa ja keskittyä enemmän kesälomiin. Eipähän ainakaan tule tehtyä hätiköityjä myyntejä!

Alla graafi sijoitusten kehittymisestä. Jatkossa odotan optimistisesti, että sininen palkki lähtee nousuun kohti vuoden loppua, ja punainen palkki nousee tasaisen varmasti :)


Tuottopuolelta mainittakoon, että kokonaistuotto salkulle oli toisella kvartaalilla n. -11 %. Samaan aikaan esim. OMXH Cap PI laski vajaat 9 % (joka ei toki ole mikään täydellinen vertailuindeksi, mutta suuntaa antava kyllä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti