torstai 29. heinäkuuta 2010

Metso lähti lentoon ja Neste valui alaspäin

Otsikko kertoo päivän tulosjulkistusten annin kahdelle salkkuni tukevahkolle osaselle.

Metso on ollut jo pitkään nousukiidossa ja se on yksittäisistä sijoituksistani tällä hetkellä paras. Tein kuitenkin Metson kanssa vähän tyhmästi, eli ostin sitä vain yhden erän keväällä 2009 ja siitä lähtien se on lentänyt aina vain yhä korkeammalle ja korkeammalle. Useamman kuin yhden kerran olen miettinyt sijoitusten lisäämistä Metsossa koska uskon yritykseen nyt ja tulevaisuudessa. Ristiriitaista kyllä, alhainen hankintahintani (vähän 9 euron pintaan, nousua yli 230 %) on estänyt lisäostot ihan psykologisista syistä - en jotenkin vaan ole uskonut että nousu voisi jatkua läheskään yhtä räväkkänä. Sijoittamisessa pitäisikin unohtaa tällaiset asiat ja toimia kylmäpäisesti. En silti aio ostaa esim. tänään lisää Metsoa, vaan yritän saada myöhemmin halvemmalla. Aika näyttää onnistunko :)

Nestettä taas olen "tankannut" kolmeen otteeseen pitkin talouslaman pohjia. Nousua on silti kertynyt vain reilut 20 %. Toisaalta osingot olivat hyvät ainakin vuonna 2009 ja ehkä ovat sitä myös mahdollisina tulevina hyvinä aikoina.

Pitkäaikainen ja laiska sijoittaja kuten minä ei kuitenkaan hätkähdä kummastakaan tuloksesta tämän enempää. Metsolla menee hyvin ja lisää nousua on ehkä luvassa. Toisaalta Nesteen kurssi laski jo tuloksen jälkeen, eikä hötkyilyyn ole aihetta. Molemmat yritykset löytyvät salkustani jatkossakin.

1 kommentti:

  1. Kurssit nyt yleensä vaihtelevat lyhyellä tähtäimellä lähes miten sattuu, joten tärkeintä on miettiä, onko yrityksessä ja sen liiketoiminnassa kaikki kunnossa pitkällä tähtäimellä.

    Itse odottelen vielä toista paniikkimyyntiaaltoa lähitulevaisuudessa, saa nähdä miten käy. :)

    VastaaPoista