torstai 19. elokuuta 2010

Oston paikka syksyllä?

USA:n teollisuuden toiminnallisuutta mittaava Philadelphia Fed -mittari värähti yllättäen miinukselle. Lisäksi työttömyyskorvaushakemuksia tuli tavallista enemmän. Molemmat signaalit kertovat siitä, että taantuma on kaikkea muuta kuin taitettu. Maailmantalous on elpymässä mutta matkalle mahtuu vielä monta mutkaa.

Vuosi 2010 on taitettu tähän mennessä osakemarkkinoilla pitkin jyrkkää ylös-alas-liikettä. Tämä olikin jo etukäteen monella "tiedossa", povattiinhan vuodesta hyvin volatiilia. Pitkän aikavälin sijoittajalle volatiliteetti ei oikeastaan merkitse muuta kuin mahdollisuutta poimia hetkellisesti halventuneita arvopapereita salkkuun.

Itselläni on sellainen tuntuma, että syksy tuo tullessaan pudotusta osakemarkkinoilla. Viime aikoina on tultu pikkuhiljaa ylöspäin, mutta laskujakin on vuoden loppua kohti luvassa - siitä pitävät levottomat markkinavoimat huolen.

Aion tietysti hyödyntää mahdolliset alennusmyynnit jos sellaisia on luvassa. Olen itse asiassa kerännyt sukanvarteen hieman enemmän sijoitettavaa tätä silmällä pitäen (liittyen myös aiempiin pohdiskeluihin "pelikassasta"). Iltojen pimetessä voidaan todeta kuinka hyvin kyttäily-strategia onnistuu tältä erää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti