torstai 10. helmikuuta 2011

Lisää kehittyviä dipistä

Pari merkintää sitten kerroin ostaneeni Frontier-ETF:ää kurssien laskettua Egyptin kriisin takia. Tämän jälkeen myös laajempi MSCI Emerging Markets -indeksi on laskenut yli 10 % kuukauden takaisista lukemistaan.

Tulevaisuudesta en tiedä, mutta yli 10 % laskettelu antoi minulle nyt mahdollisuuden ostaa tätäkin ETF:ää (DBX1) lisää salkkuun. Tämän ostoksen myötä olen saavuttanut ja hieman ylittänyt 20 % tavoitteen kehittyvien markkinoiden osuudesta salkun allokaatiossa.

Toinen huomattava seikka sijoitussalkun koostumuksen kannalta on kotimaisten osakkeiden osuuden laskeminen ensi kertaa alle 60 % tämän blogin historiassa. Hajauttaen hyvä tulee...!

Seuraavaksi ETF-rintamalla on iShares S&P Small Cap 600 Valuen lisääminen. Tällä hetkellä ko. indeksin lukemat pyörivät parin vuoden huipuissaan. Voi kuitenkin olla, että jenkkimarkkinoillakin nähdään tänä vuonna epävarmuuden hetkiä. Jos näin käy, niin olen valmis lisäostoksiin.

2 kommenttia:

 1. MSCI Emerging Markets -indeksi on kallis ainakin MCap/GDP -mittarin perusteella. Arvostus on tosiaan laskenut tammikuun alusta:

  http://seekingalpha.com/instablog/811113-arvosijoittaja/126255-msci-emerging-market-index-is-50-overvalued

  indeksi näyttää silti kalliilta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista arvosijoittaja! Kallishan se indeksi on ja olen seuraillut viimeisen vuoden mittaan sen kallistumista (ostin toki sitä "halvallakin").

  Tarkoituksenani on ollut täydentää omistusta ko. indeksissä jossain vaiheessa, ja nyt pienestä pudotuksesta siihen tuntui olevan tilaisuus. Henkinen juttu, ei vaan malttanut enää odotella :)

  VastaaPoista