keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Ostos ja myynti: Frontieria lisää, raaka-aineita pois

Edellisessä kirjoituksessani pohdin DB-X Select Frontier -ETF:n (tikkeri: DX2Z Xetrassa) lisäostoja. Siirryin saman tien sanoista tekoihin ja ostin mukavan erän lisää "reuna-alueita" salkkuun. Pikaiseen ostoon kimmokkeena toimi Egyptin mellakoiden aikaansaama n. 10 % alennus ETF:n hinnassa. Olin aikeissa ostaa tätä lisää ennen pitkää, joten päätin hyödyntää alennuksen välittömästi.

Tällä kertaa rahoitin ostoksen myynnillä. Myynnit eivät kuulu yleisesti ottaen sijoitusstrategiaani, mutta nyt tein poikkeuksen. Ostin vuonna 2009 OP Raaka-aine rahastoa spekulatiivisessa mielessä (kts. postaus), sillä raaka-aineiden hinnat olivat silloin laskeneet merkittävästi ja ennakoin nousun olevan odotettavissa. Näin kävikin, ja pääsin nyt myymään ko. rahasto-osuudet n. 30 % voitolla pois. Voi toki olla, että raaka-aineet jatkavat nousuaan jatkossakin, mutta en halua jatkaa spekulointia asialla tätä pidemmälle. Pitkällä aikavälillä osakemarkkinoilta saatava tuotto kuitenkin peittoaa raaka-aineista saatavan "inflaatiosuojan".

Tästä eteenpäin salkkuni sisältää vain suoria osakesijoituksia, kansainvälisille markkinoille kohdistuvia ETF:iä ja korkorahastoja. Näillä palikoilla mennään jatkossa, sillä yksinkertainen (ja vähäkuluinen) sijoittaminen on kaunista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti