maanantai 31. tammikuuta 2011

Egypti, arabimaat ja osakekurssit

Tunisiassa ja Egyptissä kuohuu. Kansa on tyytymätön vuosikymmeniä jatkuneeseen, diktatuuria muistuttaneeseen poliittiseen tilanteeseen. Mitä tämä tarkoittaa sijoittajalle?

Ennen kaikkea epävarmuutta. Ja sijoittajat vihaavat epävarmuutta. Siksi osakekurssit tulevat elämään villisti - ei vain arabimaiden pörsseissä vaan myös ympäri maailma. Kyseessä on kompleksinen poliittinen palapeli, jossa on kyseessä maailmanrauha, luonnonvarat ja kauppareitit. Kaikki nämä palikat ovat nyt nousemassa enemmän tai vähemmän ilmaan.

Aion seurata tilannetta rauhassa sivusta ja jatkaa osto-ohjelmaa sijoitussuunnitelman mukaan. Jos minulla olisi välitöntä tarvetta sijoitusomaisuudessa kiinni olevalle varallisuudelle, saattaisin myyntejä harkitakin. Mutta onneksi näin ei ole. Erityisseurannassa minulla on esim. S&P Select Frontier -indeksiä seuraava ETF, jota saattaa saada lisää edullisesti lähiviikkoina/kuukausina, sillä se sisältää runsaasti arabimaiden osakkeita. Toisaalta epävarmuus tuntuu vaikuttavan kaikkiin pörsseihin, joten lisäostopaikkoja saattaa aueta vaikkapa jenkkilässä, jossa kurssit ovat viimeaikoina ehtineet nousta melkoista kyytiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti