perjantai 1. huhtikuuta 2011

2011 / Q1 tilinpäätös

Vuoden 2011 ensimmäinen kvartaali on nyt nähty. Sijoitusmarkkinoilla oli varsin vilkasta ja volatiilia ja tämä näkyi myös omassa sijoitussalkussani.

Sijoitukset

Sijoitusten kokonaisarvo kasvoi tällä kvartaalilla 6609 euroa eli reilut 13 %. Sijoituksia tein 8919 euron edestä, joten kokonaisuudessaan tuottopuolella tuli takkiin pari tonnia. Tämä johtuu osin siitä, että tein suurimmat tämän vuoden lisäsijoitukset ennen Japanin ja Lähi-idän tapahtumien aiheuttamaa kuohuntaa. Toki sain poimittua jotain lisää myös halvemmilla kursseilla.Toinen kvartaali menee todennäköisesti hieman pienemmällä panostuksella, mutta voihan olla että markkinavoimat huolehtivat vaihteeksi arvonnoususta omien lisäsijoitusten sijaan :)

Alla olevasta kuviosta ilmenee salkun kehitys pidemmällä perspektiivillä.Portfolio

Tällä jaksolla tein suurimmat sijoitukset ETF:iin. Salkkuun tuli uutuutena DB-X Euro Stoxx 50 (DXET). Lisäksi täydensin edellisiä omistuksia iShares S&P Global Clean Energy (IQQH) ja DB-X S&P Select Frontier (DX2Z) ETF:issä. Lisäksi kasvatin omistuksia Capmanissa kurssikuopasta.

Tällä hetkellä portfolio on muodostunut alla olevan kuvan mukaiseksi (klikkaa suuremmaksi). Kotimaisten osakkeiden osuus on edelleen pienentynyt, kuten on tarkoituskin. Kehittyvät markkinat ovat yhteensä noin 20%, enkä tavoittele tämän suurempaa osuutta niille pitkällä aikavälillä. Jatkossa kasvatan maltillisesti USA ja Eurooppa ETF:ien osuutta salkusta varsinkin jos hyviä ostopaikkoja ilmaantuu. Lisäksi jatkan hyvin hitaasti korkorahastojen osuuden nostamista, tavoitteena 15-20 % paino sijoitussalkusta joskus vuoden 2013 loppuun mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti