tiistai 5. huhtikuuta 2011

Cramon osakeanti

Cramo järjestää omistajien merkintäetuoikeuteen perustuvan annin tässä kuussa, tarkoituksenaan hankkia lisärahoitusta nykyisiltä omistajilta olemassa olevien omistusten suhteessa. Lisäksi antiin voivat osallistua muut ostamalla merkintäoikeuksia pörssistä tai merkitsemällä osuuksia ilman oikeuksia siinä toivossa että kaikkia "merkkareita" ei käytetä.

Itselläni on Cramoa ostettuna vain yhden erän verran joten annin hinta minulle on reilu parisataa euroa. Osallistun antiin mielelläni, sillä se antaa mahdollisuuden sijoittaa lisää rahaa yritykseen, johon olen halunnut sitoutua jo aiemmin. Cramon tapauksessa kyseessä on laajentumisstrategian tukeminen (mm. yritysosto Saksassa). Ihan kannatettava tavoite, sillä kasvun kautta tulee lisää liikevaihtoa ja toivottavasti myös lisää voittoja jaettavaksi osakkeenomistajille.

Finanssikriisin aikana osallistuin Nordean, Amer Sportsin, Spondan ja Stockmannin merkintäetuoikeusanteihin. Jokainen näistä on ollut jälkikäteen ajateltuna menestys - kurssit ovat nousseet kohisten ja anteihin osallistumalla olen lisännyt omistuksia hyvään hintaan. Jokainen näistä yrityksistä on myös toipunut hyvin finanssikriisistä, osin parantuneen rahoitusaseman avulla.

Tästä näkökulmasta ajateltuna Cramon anti ei ole ehkä yhtä edulliseen aikaan kuin edelliset annit joihin olen osallistunut. Yhtä kaikki, kyse on omalta osaltani melko pienestä summasta, joten osallistun antiin suurempia murehtimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti