maanantai 19. syyskuuta 2011

Tavoitehintoja

Maailmantaloudessa on synkkää ja siksi osakkeet ja indeksit kautta linjan näyttävät edullisilta, samaan tapaan kuin alkuvuonna 2009. Tällaisena aikana pitkäaikainen sijoittaja tekee parhaat ostoksensa.

Markkinalaskun jatkuminen on kuitenkin varsin mahdollista. Tästä syystä ihan kaikkia pelimerkkejä ei kannata vielä kiinnittää. Itse olen ostanut pohjien läheltä jo riittävästi tavaraa. Jos kurssinousut alkaisivat tästä päivästä, olisin varsin tyytyväinen hyödyntämästäni alennusmyynnistä.

Jotta minulle jäisi mahdollisuuksia hyödyntää mahdollisesti alemmaksi laskevia kursseja, asetan tässä muutamia tavoitehintoja estämään liiallista ostohimoa.

Nordea Bank 5 euroa: Yleinen pankkimasennus on iskenyt myös Nordean kurssin ja ostin sitä alle kuudella eurolla kuukausi sitten. Laadukas pohjoismainen pankkikonserni kärsii muiden (heikompitaseisten) pankkien mukana, ja hyvät ostopaikat kannattaa ilman muuta hyödyntää. Viidessä eurossa olkoon siis lisäoston henkinen raja.

Talvivaara 3 euroa: Aloitin Talvivaarassa osto-ohjelman liian aikaisin, Euroopan talouskriisin ollessa vielä vähemmän esillä - ensimmäinen osto oli viiden Euron pintaan. Jatkoin sitä hinnan laskettua alle viiden ja alle neljän Euron. Seuraava ostos sitten alle kolmella Eurolla, jos tällainen tilaisuus aukeaa.

DXET 20 euroa: Aloitin myös EURO STOXX 50 -indeksin ostamisen liian aikaisin - ostin DXET-ETF:ää ensimmäisen kerran yli kolmenkympin hintaan. Olen kuitenkin muutamaan otteeseen ostellut lisää indeksin laskiessa. Seuraava etappi voisi olla pyöreät 20 Euroa. Tähän päästään jos Kreikan tilanne eskaloituu ja epäluottamus leviää voimakkaammin muihin euromaihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti