torstai 24. marraskuuta 2011

Joko veri virtaa kadulla?

Vanha sijoitussääntö kuuluu, että osakkeita kannattaa ostaa silloin, kun "veri virtaa kadulla".

Vähän vaikea sanoa onko tilanne vielä siinä, sillä talousuutisia katsomalla näyttää siltä että verilöyly on vasta alkamassa. Itse asiassa harvoin on näyttänyt näin synkältä - ja siten että pahin on todella vasta edessä. Jo taksikuskikin tietää että kohta kaatuvat myös Saksa ja Ranska, USAsta puhumattakaan. Tätä synkkyyttä on tosin kursseissa diskontattu mukaan runsain mitoin, eli siinä mielessä parhaat ostopaikat voivat olla lähellä.

Omalla lyhyellä sijoittajanurallani olen aina aloittanut ostot liian aikaisin, kuten tämänkin vuoden aikana on käynyt. Nyt yritän hillitä tosissani ostohaluja, koska olen etsinyt markkinapohjaa jo ihan riittävästi. Tarvitsen siis ajatukselliseksi työkaluksi tavoitehintoja, jotten laittaisi viimeisiä ruokarahojakin (omasta mielestäni) käsittämättömän halpoihin osakkeisiin.

Tässä siis kaksi tavoitehintaa kätevään 20 Euron rajaan. Kun jompikumpi ETF alittaa tämän, aion tehdä ostoksia - ja vasta sitten!

DBX1 (MSCI Emerging Markets -ETF)

Tämän hetken kurssi: 24,73
Tavoitehinta: 20,00 (n. -19 %)

DXET (EURO STOXX 50 -ETF)

Tämän hetken kurssi: 23,59
Tavoitehinta: 20,00 (n. -15 %)

6 kommenttia:

 1. Aika erikoinen tilanne, että maailmantalous näyttää olevan henkitoreissaan, mutta useimmilla yrityksillä menee hyvin ja paremmin kuin ennen edellistä notkahdusta. Tältä ainakin minusta näyttää.

  VastaaPoista
 2. useimmilla yrityksillä menee hyvin ja paremmin kuin ennen edellistä notkahdusta.

  Syy on selvä. Finanssikriisin iskiessä ensimmäisen kerran sopeuttivat yhtiöt toimintansa, joten ne ovat nyt selvästi paremmissa asemissa ottamaan vastaan uuden mahdollisen iskun.

  Synkkää on, mutta poliitikkojen päätökset voivat myös aiheuttaa rajun "bouncen" markkinoilla. Tiputaanko tästä vielä lisää vai joko ollaan pohjilla? Sen kun tietäisi :)

  VastaaPoista
 3. Joo, nyt on kyllä kristallipallo hukassa itse kullakin...

  Mutta ei se maailma tähän(kään) kriisiin kaadu, joten maltti on valttia :)

  VastaaPoista
 4. Noin 40 % salkusta käteisenä. Kovasti tekisi mieli ostaa, mutta uskon vielä 15-25% laskun olevan hyvinkin todennäköistä. Toivottavasti en ole väärässä.

  VastaaPoista
 5. Minulla on enää yksi (MSFT) osake long salkussa. Sekin menee myyntiin vuoden viimeisen osakeannin jälkeen. Lyön siis vetoa, että alamäkiralli jatkuu seuraavan vuoden huhtikuulle asti. Tämän kuun ajan lokakuiset shorttini ovat kaikki nousseet mukavasti plussalle ja kuun vaihteen jälkeen alan katselemaan sopivia paikkoja itse kunkin voittojen kotiuttamiseen. Voitot käytän samantien uusien shorttien merkeissä. Tällä hetkellä tilaisuuksia lyhyempään peliin näyttää riittävän.

  On todellakin mahdotonta ennustaa milloin "crash" tapahtuu tai tapahtuuko sitä ollenkaan, mutta makroilla pelatessa on laskumarkkinassa kivempi olla lyhyenä tai neutraalina. Nousumarkkinoille sitten ostetaan taas osakkeita.

  VastaaPoista
 6. Morsu:

  Mennyt viikko taisi olla shorteille vaihteeksi tappiollinen.... Sijoittaminen suuntaan tai toiseen on varsin vaikeaa tällä hetkellä!

  Itse olen pelimerkkini sitonut nousun puolesta (5 % käteiskassa salkun arvosta), joten viime viikko toi vähän henkistä helpotusta.

  VastaaPoista