torstai 17. marraskuuta 2011

Osto: IJS & Myynti: RR

Näin loppuvuodesta on syytä tarkistaa kuinka paljon vuoden aikana toteutuneista myyntivoitoista on siunaantumassa verotettavaa pääomatuloa. Tältä pääomatulon verottamiselta välttyy, jos verotusvuonna on kertynyt myös luovutustappioita vähintään samalla summalla kuin voittoja. Rationaalisen sijoittajan kannattaa ottaa tämä huomioon ja myyntejä voi siksi tehdä osin myös veroteknisistä syistä.

Itselläni on se tilanne, että alkuvuodesta myin joitakin pitkäaikaisia rahastoja pois, ja näistä kertyi verotettavaa tuloa. Myin tänään salkun kaikki Rautaruukit pois roimalla tappiolla ja sain näin kuitattua myyntivoittoni ja vähän ylikin. En jää kaipailemaan RR:ää, sillä en ole kovin vakuuttunut yrityksen viimeaikaisista toimista (kun verrataan vaikka Metsoon laman yli lentämisessä). En aio myöskään ostaa RR:ää myöhemmin takaisin.

Sen sijaan ostin RR:stä saadulla summalla lisää IJS:ää eli iShares S&P Small Cap 600 Value -ETF:ää (tässä aiempia ajatuksia pieniin arvoyhtiöihin sijoittamisesta). Jenkkimarkkinoiden toipumisesta on koko ajan lisää evidenssiä, joten IJS voi olla ihan hyvä ostos tähän paikkaan, varsinkin jos Eurooppa ei kovin pahasti tartuta Jenkkilän menoa. Ostos oli kuitenkin enemmän salkunhuollollinen ja ennen kaikkea verotekninen.

Lähiviikkoina/kuukausina tutkailen Euro Stoxx 50 -indeksiä (DXET) ostomielessä, sillä mahdollisuus syvään dippiin Euroalueella näyttää koko ajan todennäköisemmältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti