torstai 15. joulukuuta 2011

Aika ostaa syklisiä!

Markkinoilla näyttää synkältä, taas. Väitän, että tällainen aika on juuri sopiva ns. syklisien osakkeiden hankkimiselle. Niillä kun on tapana laskea ja nousta muuta markkinaa enemmän. Osakekurssin tuplaus vuodessa ei ole mitenkään ennen kuulumatonta siinä vaiheessa kun markkinat alkavat nousta (mm. Metso vuoden 2009 aikana).

Omassa salkussani syklisiä riittää, ja olen tehnyt lähellä tämän vuoden markkinapohjia hankintoja mm. Metsossa ja Cargotecissä. Ostokelit näyttävät kuitenkin jatkuvan, joten seuraavasta niiauksesta voisin hyvinkin lisätä jompaa kumpaa edellisistä tai jotain muuta syklistä osaketta.

Laittakaahan vinkkejä & ajatuksia - mitkä ovat mielestäsi tämän hetken parhaat bargainit syklisissä osakkeissa?

3 kommenttia:

  1. Cargotecciä itekkin ostanut, tekee kovaa tulosta, tehostaa jatkuvasti toimintaa ja hinta on mielestäni kohdallaan. Tietysti jos oikeesti globaalilama iskee ni kurssi tulee niiamaan edelleen...

    VastaaPoista
  2. Itsellä Konecranesissa osto-ohjelma päällä. Hinta on tällä hetkellä houkutteleva ja osinkotuotto tullee olemaan näillä hinnoilla ostettuna hyvä. Kannattavasti kasvava firma, jossa erittäin hyvä johto. Harvoja kotimaisia osakkeita joita omistan.

    VastaaPoista
  3. Konecranesia ostin itsekin. Markkinajohtaja toimialallaan, hyvin johdettu yritys, huoltopuoli tarjoaa hiukan turvatyynyä jos uusien laitteiden myynti kärsii. Halpa todella monella funamittarilla verrattuna muihin eurooppalaisiin nosturivalmistajiin.

    VastaaPoista