tiistai 10. huhtikuuta 2012

Hermostunutta sivuttaisliikettä tulossa, kesädippi mahdollinen

Lukijoille tehdyn pikagallupin mukaan osakemarkkinoilla on lähiaikoina tulossa hermostunutta sivuttaisliikettä (52 %), mutta kesädipin povaajia löytyi myös runsaasti (35 %). Nousun jatkumiseen alkuvuoden malliin uskoi vain reilu kymmenesosa.

"Kesädippi" ja sitä seuraavat oston paikat voivat tulla vastaan melko nopeastikin. Ainakin tänään Euroopan pörssit seurannevat eilistä Jenkkipörssien alamäkeä ja viikolla hermostuneisuus voi hyvinkin jatkua jos Espanjan ja Italian lainojen korot jatkavat nousuaan.

Alkuvuoden ostolistallani olevat PZD (Cleantech Portfolio ETF) ja DXET (Euro Stoxx 50 ETF) ovat molemmat laskeneet jo nyt reilusti. Jälkimmäinen noteerataan jo tämän vuoden halvimpaan hintaan ja ensin mainittukin lähestyy sitä. Viime syksyn pohjiin on toki molemmilla matkaa. Voi siis olla, että tällä viikolla ostan lisää jompaa kumpaa.

2 kommenttia:

  1. Voi olla, että tulee tai sitten ei. Todennäköisesti suurin osa sijoittajista on kuitenkin väärässä. Tosta gallupista voisi siis päätellä, että pörssikurssit nousevat juuri tänä kesänä. Parempi vain itse keskittyä siihen, että ostaa osakkeita oikeasti halvalla, vaikka joutuisikin odottelemaan pitkään.

    VastaaPoista
  2. Juu, sama "pelko" minullakin on että ehkä maailma sittenkin pelastuu ja kurssit nousevat kesällä. Ehkä niitä ostopaikkoja pitäisi siis hyödyntää tässä ihan lähiaikoina :)

    Onneksi sijoitusasteeni on niin korkealla, että junasta ei ole mahdollista jäädä vaan vaunussa istutaan tukevasti, oli suunta mikä tahansa.

    VastaaPoista