tiistai 3. huhtikuuta 2012

Eikai taas tänäkin vuonna...

Kansainvälisillä osakemarkkinoilla on todistettu poikkeuksellisen kovaa nousua koko alkuvuoden ajan. Varsinkin jenkkimarkkinoilla on mennyt todella vahvasti ja indeksit ovat nousussa kohti vuoden 2007 huippuja. Hyvin on mennyt muuallakin.

Tästä tulee hieman mieleen pörssivuosien 2010 ja 2011 aloitukset, joiden jälkeen kurssit dippasivat enemmän tai vähemmän rajusti. Jälleen kerran markkinoilla alkaa olla levotonta, johtuen vanhoista ja uusistakin huolista. Eurokriisi pysyy tapetilla yhä edelleen ja viime aikoina on alettu keskustella Kiinan talouden hidastumisesta. Ei vaadita kovin paljoa huonoja uutisia, että markkinat kääntyvät laskuun - ja laskun rajuus on viime vuosina ollut aina yhtä yllättävä.

Oma sijoituskäyttäytymiseni on näistä syistä tällä hetkellä melko varovaista ja odottelen ostotilaisuuksien aukenemista. Uskon siis jonkinlaiseen kevät- tai kesädippiin. Jos/kun se tulee, aion olla mahdollisimman vahvasti ostopuolella.

Mikä on oma näkemyksesi ja strategiasi tulevalle kesälle? Kerro kommenttisi ja jätä äänesi johonkin yllä olevista vaihtoehdoista!

4 kommenttia:

 1. Minusta tuntuu kovasti siltä, että kevään osinkoja tulee seuraamaan osinkokrapula ja syksyyn asti mennään ainakin Helsingin pörssissä sivuttaisliikkeessä tai loivasti alas. Tekisi mieli pistää kaikki lihoiksi ennen osinkoja.

  VastaaPoista
 2. Oma vaatimaton veikkaukseni on sivuttaisliikkeen tai vienon laskun puolella, mikä sopisikin siinä mielessä suunnitelmiini, että elokuussa on taas opintolaina nostettavissa. Lokakuun-nousuanomaliaa ootellessa...toimi ainakin viime syyskuun ostossa.

  Mutta ajoita sitten tässä ostoja, varsinkin kun ei opiskelijana ole vielä osto-ohjelmia varten tarpeeksi käteistä.

  VastaaPoista
 3. Itse odottelen selkeää taskokorjausta. VAikea sanoa kuitenkaan tarkkaa prosenttilukua, mutta odottaisin keväälle parinkymmenen prosentin laskua. Olen kyllä yleensä väärässä, joten turha se on allekirjoittanutta kuunnella.

  VastaaPoista
 4. Noniin, tänään jo näyttäisi tulevan reilu laskupäivä. Näinköhän se kyykkäys alkoi samantien kun asiaa "ääneen" pohti :)

  Voi olla että hyviä ostopaikkoja tulee ihan lähiaikoina...

  VastaaPoista