lauantai 31. maaliskuuta 2012

2012 / Q1 tilinpäätös

Vuoden 2012 ensimmäinen kvartaali oli pitkästä aikaa nousua lähes joka markkinalla. Salkkuni nousikin pienestä tappiosta voiton puolelle, päätyen n. 68000 euroon vuoden vaihteen 60 tuhannen tasalukemista (kts kuvio alla). Ihan mukavaa nousua siis alkuvuodesta, vaikka viime viikkoina suomalaiset osakkeet ovat pudonneet jonkun verran osingoista johtuen ja muutenkin.
Sijoituksia tein  alkuvuodesta lisää reilun parin tonnin edestä (Seligson Euro Obligaatio ja Nokia). Ennen kesää isompia ostoja ei ole suunnitteilla, ellei markkinoilla avaudu hyviä ostopaikkoja. Jos nousu taas jatkuu, niin salkun arvo kasvaa vauhdilla syklisten osakkeiden määrästä johtuen - viime syksynä ostetut Metsot ja Cargotecit ovat olleet nytkin kovassa nosteessa.

Joka tapauksessa lisäsijoitukset tulevat tänä vuonna suuntautumaan muualle kuin Suomeen, sillä tarkoituksenani on painaa kotimaisten osakkeiden osuus nykyisesta 48 %:sta kohti 30 %:ia. Ihan hetkessä tämä ei käy varsinkaan jos markkinat edelleen nousevat. Toisaalta lisäostoilla tehtävä salkun balansointi houkuttelee tekemään lisäsijoituksia, mikä ei ole ollenkaan huono juttu :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. I think the correlation between all stock markets has increased massively. So when markets go up, it is like a "rising tide lifting all boats".

    VastaaPoista
  2. I agree. And this works towards downside as well...

    VastaaPoista