maanantai 26. maaliskuuta 2012

Hyvästi PS-tilit!

PS-tilit olivat (ovat) valtiolta kohtuullisen hyvä idea edistää eläkesäästämistä tarjoamalla siihen verotuettuja, kilpailutettavia vaihtoehtoja. Vastaanotto on ollut kuitenkin nihkeähköä, koska koko homma on tarkasti säänneltyä, ja täten PS-tilisäästämiseen liittyy riski verotuksen ja sääntöjen muutoksista tulevaisuudessa.

Ei siinä kovin kauaa kestänyt että poliittinen riski realisoitui - se vain tapahtui huomattavasti aiemmin kuin luulin. Uskomatonta mutta totta: hallitus nostaa PS-tilien säästöjen nostorajan alkamaan 68 ikävuodesta! Luulin asiaa vitsiksi, mutta totta se kai on... Ei taida tulla minusta PS-tilin omistajaa :)

Katso arvopaperin uutinen tästä.

1 kommentti:

  1. Olen ajoittain harkinnut ps-tiliä veroetujen vuoksi. Esimerkiksi erikoistilanteiden kesto on tyypillisesti 2-3 vuotta, minkä jälkeen position realisoidessa joutuu maksamaan veroa. PS-tilillä tuon veron olisi voinut välttää.

    Nyt alkaa olla päivänselvää, että ps-tilillä rahat ovat poliitikkojen mielivallan armoilla. PS-tilille sijoittaminen ei siis paranna omaa eläketurvaa, koska rahojen nostamisen kustannuksista ja ajankohdasta ei ole mitään tietoa, eikä luo joustavuutta eläkkeelle siirtymiseen, koska rahoja ei saa ulos aikaisin. PS-tilissä ei ole uudistuksen jälkeen enää mitään järkeä.

    Veikkaan että uudistus on eläkevakuutuksien tarjoajien kovan lobbauksen tulos.

    VastaaPoista