keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Nokia palaa huipulle

Juuri nyt OMX-H:ssa on meneillään harvinainen näky. Nokian osake on plussalla 3,5 %, muun pörssin ollessa lähellä nollatasoa. Tämä kertoo muustakin kuin päivän sisäisestä vaihtelusta - itse asiassa uskon että tästä alkaa pidempikin kausi, jolloin Nokia peittoaa yleisindeksin. Muutama viikko sitten ostin salkkuun lisää Nokiaa n. neljän euron kieppeillä ja näyttää siltä että ajoitus oli tällä kertaa hyvä (erityisesti verrattuna aiempiin Nokia ostoksiin vuosia sitten...).

Mielestäni Nokian osakkeen historiallisesti alhainen hinta heijastelee erittäin epävarmoja tulevaisuuden näkymiä. Nyt kun näkymät ovat paranemassa, todella alhainen osakehinta alkaa kertoa ennemminkin aliarvostuksesta. Pitkästä aikaa Nokialla näkyy nimittäin valoa tunnelin päässä: USAssa Lumia 800:n myynti on alkanut lupaavasti ja ensi kuussa Lumia 900 tulee markkinoille niin halvalla  että kauppa varmasti käy tiuhaan (99 dollaria kytkyllä). Tänään taas Elop kertoi Lumia malliston Kiinan myynnin alkavan ensi kuussa.

Tässä "ennnusteessa" on mukana palanen kansallisromantiikkaa ja piensijoittajan nostalgiaa, mutta olkoon - uskon että Nokia palaa huipulle, niin osakekurssissa kuin tuotteissakin.

1 kommentti:

  1. Toivottavasti niin käy. Omat noksuni ovat vielä turhan paljon miinuksella...

    VastaaPoista