maanantai 27. helmikuuta 2012

Lisää Nokiaa salkkuun

Nokia julkisti tänään Barcelonan mobiilimessuilla tukun uusia tuotteita. Teknisesti mielenkiintoisimpana niistä oli ehkä 41 megapikselin (!!!) kamerapuhelin ja ehkä liiketoiminnallisesti mielenkiintoisena Lumia sarjan uusi halpispuhelin Lumia 610.

Uutuuksista huolimatta tai niistä johtuen Nokian kurssi on tätä kirjoittaessa yli 7 % laskussa. Tämän tulkitaan johtuvan siitä, ettei Nokia odotuksista huolimatta julkaissut mitään "oikeasti uutta".

Omasta mielestäni Lumia -sarjan halpispuhelin on erittäin tärkeä Nokia/MS ekosysteemin kasvun kannalta ja kamerapuhelinten teknologiajohtajuus yksi kohtalaisen komea sulka Nokian hattuun hardware-puolella.

Tulkitsin siis julkistukset varsin onnistuneiksi ja pidän 7 % alennusta ostopaikkana. Lisäsin äsken 180 kpl Nokialaista salkuun hintaan 4,03 euroa. Sijoitus on erittäin spekulatiiviinen ja tavoitteena on tämän ostohinnan tuplaaminen lyhyehköllä aikavälillä (1-2 vuotta), sekä moninkertaistaminen vähän pidemmällä.

Jaksan siis uskoa Nokiaan ja sen aliarvostukseen vieläkin, vaikka monta pettymysten vuotta on takana. Viime aikoina näkemäni tuotejulkistukset, sekä Lumia -sarjan positiivinen julkisuus/näkyvyys ovat kuitenkin lisänneet toiveikkuutta huomattavasti. Tämänkertainen ostos varmistaa, ettei jälkikäteen tule harmiteltua, että "miksi en ostanut neljän euron hintaan" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti