keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Osto: Seligson Euro Corporate Bond

Osakemarkkinat ovat olleet todella vahvassa nousuvireessä koko alkuvuoden. Viime vuonna laitoin kaikki mahdolliset rahat kiinni osakkeisiin ja osakemarkkinoita seuraaviin ETF:iin, joten olen ollut varsin tyytyväinen viime aikojen kehitykseen. Siinä missä salkku oli hieman miinuksella vuodenvaihteesa, on se nyt noussut jo merkittävästi plussalle. Ja luulenpa että jatkoa vielä seuraa hyvän aikaa, sen verran päättäväinen sentimentti on päällä.

Salkun allokaatiossa minulla on pidemmän aikavälin tavoitteena pitää n. 20 % varoista korkomarkkinoilla ja loput osakkeissa. Tasapainottamalla salkkua tähän suuntaan aina kun korkojen osuus on tätä pienempi tai suurempi voi mahdollisesti edistää todennäköisyyttä ostaa osakkeita halvalla tai olla ostamatta niitä liian kalliilla. Kyseistä strategiaa voi kutsua sijoitussalkun "automaattiseksi tasapainottamiseksi" (kts. Random Walkerin mainio kirjoitus asiasta).

Omassa salkussani tuo 20% korkojen osuus on aika kaukana (nyt reilut 5 %), johtuen osittain rankasta lisäpanostuksesta osakemarkkinoille viime vuoden loppupuolella sekä viime aikojen noususta. Tästä syystä saan tehdä melko merkittäviäkin panostuksia korkomarkkinoille, että pääsen tavoitteeseeni 20 % allokaatiosta.

Merkkasin tänään tuhatlappusen verran Seligsonin Euro Corporate Bondia. Loppuvuoden aikana sijoitan lisää sekä yritys- että valtionlainoihin allokaatiotavoitteen täyttämisksi. Osakemarkkinoille teen toki myös lisäyksiä jos sopivia ostopaikkoja aukeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti