maanantai 13. helmikuuta 2012

Tuleva osinkokevät lievä pettymys

Salkkuni kaikki yritykset ovat antaneet osinkoesityksensä Cramoa ja Talvivaaraa lukuunottamatta. Kummaltakaan en odota kovin suurta osinkoa (jos ollenkaan), joten tässä vaiheessa voi jo vähän tarkastella tilannetta.

Kokonaisuudessaan osinkoja olisi tulossa suunnilleen saman verran kuin viime vuonna eli n. 1300 euroa. Eli eipä meikäläisen salkulla ainakaan osinkomielessä pääse kovasti rikastumaan :) Kun ottaa huomioon että lisäostoja on tehty tässä välissä aika reilusti, niin pienoinen pettymys osinkokevät kieltämättä on. Mm. Nokia, Oriola-KD ja Capman pudottivat osinkojaan reilusti. Vaisuhkoissa osingoissa näkyy tietysti viime aikojen epävarmuus. Joitain osingonkasvattajia viime vuodelta löytyy salkusta, mutta nekään eivät mitään isoja korotuksia tehneet:

Amer Sports: 0.30 --> 0.33 
Sponda: 0.15 --> 0.16 
Metso: 1.55 --> 1.70 
Sampo: 1.15 --> 1.20

2 kommenttia:

  1. Lisätään tähän nyt vielä se, että pidemmän aikavälin yksityissijoittajalle eivät yksittäisten vuosien osinkopettymykset tietenkään merkitse mielenkiintoista puheenaihetta kummempaa, vaan keskeistä olisi osinkojen tasainen kasvu vuosittaisista heilunnoista huolimatta.

    VastaaPoista
  2. No hyvältähän toi osinkojen nousu näyttää, sillä yksikään yritys ei laskenut osinkoaan tai jättäytynyt niiden maksamisesta kokonaan. Oma kommenttisi pidemmän aikavälin kasvustahan kuvaa aika pitkälti onnistunutta sijoittamista ja passiivisen tulon nousua. Pitää vaan muistaa pidemmän aikavälin tavoitteet niin hyvä tulee.

    VastaaPoista