maanantai 2. heinäkuuta 2012

2012 / Q2 tilinpäätös

Vuoden kakkoskvartaali on nyt paketissa ja tilinpäätöksen aika käsillä. Kvartaalin tuotto oli n. -9 %, mutta kokonaisuudessaan pääoma laski kuitenkin vain 2 prosenttia lukuisten lisäostojen ansioista.

Toinen kvartaali oli salkulleni surkea, vaikkakin viime perjantain ralli pelasti vähän. Salkkuni on varsin Suomi/Euro -painotteinen, ja juuri viime aikoina tämä on ollut huono kombinaatio. Toki jatkossa nousukin voi toteutua muuta maailmaa isommalla kulmakertoimella - varsinkin kotimaisessa pörssissä näin on ollut tapana.


Kuten kuvasta näkyy, salkku kääntyi kokonaisuudessaan muutaman prosentin tappiolle aiemmasta voitollisesta tuloksesta.Tappiollisten sijoitusten eturintamassa olivat OMX-H:n osakkeet laajalla rintamalla Nokian johdolla. Mitään katastrofia ei toki tapahtunut, vaan tappiot olivat loppujen lopuksi melko maltillisia, kiitos kohtuullisen hajautuksen ja korkosijoitusten mukanaolon.

Lisäsijoituksia tein kakkoskvartaalin aikana vajaalla viidellä tonnilla halventuneiden hintojen innostamana. Ostoslistalla olivat kotimaisista osakkeista Cramo, Fortum ja Sponda ja tein myös lisäostoja Euro Stoxx 50:een (DXET) ja ja cleantechiin (PZD).

Vuoden loppupuoliskolle odotukseni ovat kohtuullisen positiiviset. Europäättäjät ovat alkaneet tehdä yhä elvyttävämpiä ja veronmaksajien varoja tuhlailevia ratkaisuja - jotka ovat todennäköisesti positiiviisia asioita osakemarkkinoille, vaikkakin muuten debatoitavissa. Loppuvuoden aikana ajatuksenani on tehdä joitakin lisäostoja korkopuolella jos osakemarkkinat nousevat. Jos taas osakemarkkinoilla nähdään hyviä ostopaikkoja, suuntaan hankinnat jatkossakin sinne.

4 kommenttia:

 1. Vuoden loppupuolella tullaan joko näkemään keskuspankkien likviditeettioperaatio joka puhaltaa lisää ilmaa markkinoille tai sitten Italian tullessa pyytämään apua nähdään kunnon kolinaa ja sitten alkaakin saada osakkeita halvalla. Oli miten oli niin kiirettä ei varmastikaan tarvitse pitää ostoissa. Kuten aina ennenkin niin olen yleensä väärässä, joten ei mitään uutta auringon alla ja osakkeita voi edelleenkin ostaa mikäli halvalla saa. Se ei tosin ole helppoa nykykursseilla.

  VastaaPoista
 2. Jep, joitain temppuja tullaan vielä näkemään, jotka voivat olla positiivisia. Vaikkapa EKP:n koronlasku tällä viikolla...

  Tämän kevään osakeostoihin olen juuri nyt melko tyytyväinen. Fortum on noin ostohinnassa, Sponda muutaman prosentin nousussa ja Cramo jo yli 18% voitolla! Jos tästä noustaan reippaasti niin täytyy olla tyytyväinen että tuli lisäiltyä näitä.

  VastaaPoista
 3. Olen vielä niin noviisi alalla, mutta jos varmaa on vain pörssien epävarmuus, niin huhhhuh... :) Tai että on tavallista, että pörssit käyttäytyvät epätavallisesti.

  Saatat hyötyä vielä tulevaisuudessa periferiapörssimme volatiiliudesta ja todennäköisesti muita pörssejä jämäkämmästä noususta. Ostamistasi osakkeista Fortum olisi voinut kiinnostaa minuakin, jos olisi ollut rahaa millä ostaa. :)

  Itse aion myös ottaa koko pääoman kehittymisen julkiseen seurantaan, sillä pelkkä arvonkehityksen seuranta ei antane riittävästi.

  VastaaPoista
 4. Juu, mahtavaa volatiliteettiä kyllä, mutta onneksi sillä ei ole pidemmällä aikavälillä merkitystä... Toki kun salkku voi laskea vaikkapa 3000 euroa päivässä tai 15000 euroa kuussa, niin kyllähän sen jo panee merkille :)

  Luulen myös että isomman nousun alkaessa tämä Suomi-painotus on eduksi (vähän niinkuin se oli vuonna 2009). Täytyy toisaalta pitää jatkossa huoli sitä, että seuraavan isomman laskun sattuessa Suomi-osuus on pienempi.

  VastaaPoista