maanantai 23. heinäkuuta 2012

Ostokelit taas täällä

Kesähelteitä on saanut odotella jo pidempään, eikä viime kesän aurinkoisista tunnelmista ole tietoakaan. Lomalla onkin ehtinyt lueskella paljon kirjoja hyviä ulkoilukelejä odotellessa. Viimeisimpänä "This Time its Different". Kyseessä on kohtuullisen raskaslukuinen ja hyvin tieteellinen teos - hyvää sadepäivän lukemista siis! Jos ja kun loppuun asti pääsee, niin lisänäkemystä viimeaikojen velkakriisiin on luvassa.

Tälläkään kertaa asiat eivät ole toisin vaan valtioita menee velkajärjestelyihin kuten ennenkin - tavalla tai toisella. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että Suomi on yksi niistä erittäin harvalukuisista maista, jotka eivät ole tehneet itsenäisyytensä aikana defaulttia. Melkein kaikki muut sitten ovatkin ja useita kertoja, ihan isoimpia Euroopan maita myöten.

Myös pörssisää on ollut kesällä varsin myrskyisää. Velkahuolet ovat taas palanneet framille, ja tämä keikuttaa kursseja joka puolella. Ostokelit alkavat olla siis jälleen varsin houkuttelevat. Deutsche Bankissa aloittamanani pieni osto-ohjelma jo alkaa vaatia jatkoa kurssien pudotessa 3-5 % päivässä. Edelliseen ostohintaan alkaa olla jo useampi euro väliä. Olen toistaiseksi malttanut mieleni. Olisiko kesäloma vai mikä, mutta ei näitä kursseja jaksa koko ajan stressata :)

4 kommenttia:

 1. Mitä tuo mainitsemasi default tarkoittaa? T. Epätietoinen Sysmästä

  VastaaPoista
 2. Default tarkoittaa maksukyvyttömyyttä mikäli en ole ihan täysin väärässä. Ostokelit ovat mielestäni hyvin kaukana, sillä kuukauden päästä on tilanne aivan toinen. Espanja pyytää kohta bailouttia ja Italia perässä. Saas nähdä missä maassa menee iso pankki ensimmäisenä konkurssiin? Italiassahan jo keskeytettiin isojen pankkien kaupankäynti aamulla.

  VastaaPoista
 3. Default tarkoittaa juurikin tuota, mutta käytetään välillä vähän eri merkityksissä.

  TT: Juu, yritän olla kärsivällinen enkä käyttää kaikkea kassaa saman tien. Joka kuukausi tulee varmaan silti ostoja tehtyä, sillä pohjien ennustaminen on mahdotonta. Olen samaa mieltä että tilanteet muuttuvat nopeasti, ja mahdollisesti pahempaa on luvassa.

  VastaaPoista
 4. On ne eri poikia, kun on varaa osto-ohjelmiin... t: kettu

  :) Ei vaitiskaan. Mutta minäkään en usko vielä tämän crisisin pohjia nähdyn. Olen kaavaillut käyttää hyväkseni seuraavassa ostossa anomaliaa vahvoista loka-huhtikuun ostoista, eli osto olisi syyskuun loppupuolella. Nyt voin vaan olla, että tämä anomalia ei pääse toteutumaan entisenlaisesti.

  VastaaPoista