keskiviikko 1. elokuuta 2012

Lyhyt Nokia-kommentti

Moni on varmaankin huomannut, että viime päivinä Nokian osakkeen arvo on noussut hirmuista vauhtia. Tänään kirjoitushetkellä Nokia on nousussa 8,5 % muun pörssin ollessa kohtuu lähellä nollia. Koko viimeinen viikko on menty samalla tavalla, ja osake on noussut alle 1,5 eurosta yli kahteen.

Nokian osakkeen nousulle ei löydy mitään erityistä syytä. Yleinen ajatus onkin, että osake nousee nyt, koska se on jo laskenut "liian paljon". Tässä näkyy varsin hyvin, miten Nokian osake on nykyään merkittävä spekuloinnin kohde. Tässä pelissä ajattelu saattaa olla nyt kääntymässä shorttauskohteesta alihinnoitellun yrityksen suuntaan. Tältä ainakin näyttäisi, sillä viime päivinä on vallinnut varsinainen nousupaniikki.

Oma Nokia-positioni on tälläkin hetkellä mahtavasti miinuksella. Toukokuussa mietin merkinnässä "pahimmat sijoitusvirheeni" Nokiaan sijoittamisen järjettömyyttä. Siinä vaiheessa myös tuli mietittyä, että pitäisikö myydä Nokia toukokuiseen 2,7 euron hintaan. Täytyy sanoa, että olisi pitänyt. Toisaalta kun tämän päivän menoa katsoo, niin enpä uskalla enää myymistä miettiä. Katsotaan, josko se 2,7 euroakin vielä ylittyisi :)

6 kommenttia:

 1. No, olihan siellä tämän päivän isoimman nousun taustalla Lenovon ostohuhu, mutta tämä huhu kumottiin. Nousua siis tästä huolimatta reippaasti...

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Täällä kyllä sama tilanne, Nokia on pahin sijoitusmoka. Mikä parasta olen mokannut samalla osakkeella kahteen kertaan. Teknologiakuplassa tuli hassattua lähes saman suuruisilla prosenteilla. Tällä kertaa kyllä istun possani päällä enkä myy ja päätin joku aika sitten että en myöskään osta. Onneksi Nokian paino salkussa alkaa olla häviävän pieni.

  VastaaPoista
 4. Tänään myytiin ja saatetaan ostaa taas, jos hakee vauhtia pohjilta. Myynnit meni kyllä tappiolla, mutta pakko oli ottaa viime päivien nousu kotiin.

  VastaaPoista
 5. Näyttäisi nousevan mukavasti tänäänkin. Huhut kertovat, että WP8 uutuuksia tulossa markkinoille jo lokakuussa. Toivottavasti ovat totta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Nokia kykene tekemään sellaista puhelinta joka sen nostaisi nopeasti, Samsung jyrää vielä pitkään vaikka ei silläkään mitään erityistä ole tarjolla..

   Poista