torstai 11. lokakuuta 2012

Osto: DXSU

Kirjoittelin pari viikkoa sitten lähiaikojen korkosijoitusstrategiastani. Pääajatus on, että kehittyneiden markkinoiden obligaatiot (ainakaan indeksinä) eivät tuota lähivuosina kovin hyvin, koska korot ovat niissä jo niin alhaalla. Tästä syystä fokus on hyvä suunnata kehittyville markkinoille.

Tämä oli mielessäni jo vuosi sitten kun ostin ensimmäisen erän DXSU:ta eli Emerging Markets Liquid Eurobond Index ETF:ää (sijoituscase tästä). Vuoden aikana tuottoa on tullut kohtuullisen tasaisella kehityksellä yli 14 %. Ainoa mikä tässä harmittaa, etten silloin ostanut enempää.

Ostin tänään toisen erän DXSU:ta. Osakemarkkinoilla epävarmuus jatkuu, ja kehittyvien markkinoiden valtionlainat on yksi hyvä mahdollisuus etsiä vaihtoehtoisia sijoituskohteita. Osakemarkkinoiden suhteen olen tarkalla tutkalla loppuvuonna. Ostopaikkoja saattaa hyvinkin aueta esim. Kiinan tai muiden kehittyvien markkinoiden suunnalta.

2 kommenttia:

 1. Mitä välittäjää käytät kun pystyt osakeostoihin Aasiaan? Itse jotenkin koen oudoiksi kaikki korkosijoitukset, mutta järkevään salkkuun niitäkin tulisi kerätä.

  Kun etf:ää ostit, niin nostanpa esille itseäni kovasti kiinnostavat REIT ETF:t, joilla pääsisin mukaan asuntosijoittamiseen turvallisesti ja vieläpä kohtalaisen tuottoisasti. Oletko tutustunut niihin? Jos oot, niin mitä aattelet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostan tuota DXSU:ta Xetra -pörssistä Saksasta. Minulla on välittäjinä OP ja Nordnet, molempien kautta onnistuu.

   Mitä osakkeisiin tulee, niin Aasiasta suoraan ostaminen vaikkapa yksittäisten osakkeiden suhteen ei ole kovin kätevää/kustannustehokasta. Niinpä itse käyttäisin joko US/Saksasta ostettavia ETF:iä tai näihin pörsseihin listattuja aasialaisyrityksiä. Moni isompi aasialaisyhtiö onkin listattu vaikkapa NYSEen (esim. Sony = SNE).

   REIT ETF:t kiinnostavat myös minua. Katselin itse asiassa vähän aikaa sitten niitä "sillä silmällä", mutta ainakin osa oli noussut jo niin hyvin finanssikriisin pohjistaan, että totesin parhaiden ostopaikkojen menneen. Jokuhan voisi tehdä näistä REIT-ETF:stä vaikka valaisevan blogikirjoituksen? :)

   Poista