sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

2013 / Q2 tilinpäätös

Vuosi 2013 on puolivälissä ja se on siis väliraportin paikka!

Toukokuussa ehdin jo juhlia 100000 euron sijoitusomaisuuden ylittymistä. Suurinpiirtein sillä hetkellä markkinat kääntyivätkin rankempaan laskuun. Ja näinhän siinä kävi, että nyt kesäkuun lopussa satatonnia ei ole läheskään täynnä, lisäostoista huolimatta - salkun arvo on 95678 euroa. Seuraavassa keskeiset luvut Q2 kvartaalilta:

Uusi sijoitettu pääoma 2013 Q2 aikana: 9685 euroa

Pääoman kasvu yhteensä (ml. osingot): 9848 euroa (11,3%)

Tuotto: 163 euroa (0,2%)

Lisäsijoituksia tuli siis tehtyä melkein kymppitonnin edestä mikä on omassa tahdissani varsin paljon. Tuottopuolella tapahtui tietynlainen "torjuntavoitto", sillä viime aikojen laskuista huolimatta kvartaali päättyi nollatulokseen (+ 0,2%). Joka tapauksessa lisäsijoitukset saivat salkun kokonaisarvon kasvamaan tasaisesti, mikä on pitkällä aikavälillä tietysti tavoiteena. Alla olevassa kaaviossa näkyy salkun hankintahinnan ja markkinahinnan kokonaiskehitys historiallisesti ja viime kvartaaleilta.Tavoiteallokaation näkökulmasta viimeisen kvartaalin kehitys oli oikeansuuntaista. Lisäsin ETF/rahasto-sijoituksia sekä kehittyneille että kehittyville markkinoille. Molemmat alkavat olla lähellä 20 % tavoitetta (kts kuva alla). Korkosijoituksia tuli myös lisättyä jonkun verran, ja niiden osuus nousi parilla tonnilla. Jatkossa tähän kategoriaan tulee sijoitettua pienimuotoisemmin Nordnetin automatisoidun kuukausisijoittamisen kautta, sillä parhaat ajat korkosijoittajille ovat takana, ainakin keskipitkällä aikavälillä. DXSU-ETF:ään menee noin 300 euroa kuussa, sillä haluan joka tapauksessa kasvattaa hiljalleen sijoituksiani kehittyvien markkinoiden valtionlainoissa.

Muuten teen lisäsijoituksia noudattaen tavoiteallokaatiota, sekä sopivia ostopaikkoja hyödyntäen. Sata tonnia ylittynee uudestaan loppuvuodesta - jos ei markkinakehtyksen myötä, niin sitten lisäsijoituksien avulla. Turbulentteja markkinoita ja mielenkiintoisia sijoitusmahdollisuuksia lienee luvassa jatkossakin.

 

Heinäkuun aikana blogin osalta tulee olemaan todennäköisesti varsin hiljaista, allekirjoittaneen siirtyessä kesälomille ja osittain tietoliikenneyhteyksien ulkopuolelle. Toivottelenkin tässä samalla kaikille lukijoille hyvää ja rentouttavaa kesää!

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Aikamoiset summat olet kyllä saanu sijoitettua yhden kvartaalin aikana. Jos ylijäämät samalta ajalta ovat edes puolet noista summista niin konkurssia ei ainakaan tarvitse pelätä, vaikka takkiin tulisi pahastikin :D

  Samaan malliin jatkamalla ei kestä kauaa, kun pääset taas takaisin kuusinumeroiseen lukuun.

  VastaaPoista
 3. Jos palkasta säästät niin kovapalkkainen olet. Itse saan karkeasti Suomen keskitasopalkkaa ja säästöön onnistu keräämään keskimäärin 500e/kk eli noin 1500e/kvarttaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkasta joo. Vähän keskipalkkaa parempaa tuloa tosiaan kertyy, mutta tällä kvartaalilla isompi syy suursijoitukseen oli vuosittaiset bonukset. Yleisesti ottaen noin tonni kuussa sijoituksiin on perustilanne.

   Poista